Segern är vår!!

När sista meningen skulle byggas fullständig så klantar jag mig och hela inlägget försvinner, så gör nu ett nytt försök! Något annat vi försökte med var att göra en video intervju efter vinst matchen mot IBK Alba. Dock gick det inte vår väg så beslöt oss för att ta det i text istället, men vi bjuder på försöken.

Vi tog alltså emot IBK Alba på gammlia arena ikväll. Där Alba spelade för att hålla sig kvar i serien och vi för att:
1. Bevisa att vi kan spela bra innebandy utan "hjälp från ovan".
2. Klättra i tabellen och få en bra placering.
3. Avsluta säsongen på ett BRA sätt, vinna såklart!
4. Ha roligt!! Det är väl av den anledningen vi är på planen, eller hur?!!

Vi fullföljde samtliga punker under dagens match, vi kom inte upp till topp prestation men vi krigade 60minuter igenom. I och med seger så klättrade vi upp på en 5:e plats (delad 4:e men målskillnaden avgör). Vi hade även roligt inte på banan för jag kan inte tänka mig att man kan vinna en match utan glädje? Vi älskar iallafall innebandy!

Nog om det, här kommer lite info hur vi tog hem poängen.
1:a perioden: Lagen delade lika på att vara bollförande lag i början av matchen och båda kände lite på motståndet för att se vad de hade att erbjuda. Vi drabbades sedan av en utvisning som vårt box play skötte bra och spikade igen. Sedan åker Alba ut på en 2minutare för upprepande där vi tar tillfället i akt och sätter en kasse i Power play,Nathalie Karlsson 1-0. Vi får i slutet av perioden sitta av en 2minutare för slag men återigen spikar vi igen i box play.

2:a perioden: De första minuterna verkar vi sitta kvar och äta banan i omklädningsrummet och Alba utnyttjar det och kvitterar självklart till 1-1 efter cirka 2minuter. I och med målet väcks vi till liv och endast 26sekunder senare dänger Josefin Sjöstrand dit 2-1. Alba hakar på kälken och knappt 6minuter senare gör dom 2-2, tiden 07:58. I slutminutrarna av perioden går vi återigen upp i ledning, denna gång genom Sandra Hjortborg. 3-2.

3:dje perioden: Vi pratade i periodvila att vi var tvungna att kriga hela tiden och att det var livsfarligt att slappna av eftersom Alba var på hugget efter en kvittering. Vilket dom var, 06:40 får dom kvitteringen genom kamp framför vår kasse där den tar på en av våra klubbor och in. Ställningen är 3-3 och det återstår cirka 13minuter av matchen. Vi fortsätter att skapa lägen och 13:50 gör Josefin Sjöstrand för andra gången idag mål, ställningen 4-3.

Trots att Alba ligger på och i slutet spelar 6 mot 5 så håller vi igen och tar hem de 3poängen vi spelade om! Grymt härligt på många olika sätt och vis! Som sagt, en 5:e plats i tabellen och endast RIG Umeå och Skellefteå Innebandy över oss som umeå lag (om man nu ska räkna rig till umeå). Känns skönt eftersom ett av våra mål var att försöka bli det Bästa Umeå Laget, vi närmar oss!