Stark insats av hela laget

Vi vaknade upp igår på SCANDIC i Uppsala med flera timmars dötid fram tills matchstart 17.00. Dessa timmar spenderade vi med god frukost, strosande på IKEA och lite innebandytittande (sandåkerns match mot Uppsala) innan vi traskade ut på promenad i snöstormen.

Vi var väl medvetna om att det krävdes disiplinerat försvarsspel hela matchen igenom och ett tufft spel från våran sida. För sätter vi försvarsspelet så kommer spelvändningarna och resten eftersom.

När vi gick ut på banan så syntes det så väl hur taggade och energiladdade vi var!Vi spelade riktigt bra försvarsspel och gjorde vårt jobb. Trots det får Uppsala in 1-0 i de sista minuterna av 1:a perioden. Snacket i pausvila handlade mycket om hur vi skulle få våra spelvändningar ännu vassare och mycket om att bevara det försvarspel vi har.

Under andra periodens första 10 minuter åker vi på två utvisningar som vi boxar bort mycket bra.  Men strax där efter så trycker Uppsala in 2-0. Spelet fortsätter och vårt försvarsspel lika så. Men med knappt 1 minut kvar av perioden så får vi numerärt överläge och Sandra Hjortborg sätter 2-1 innan vila.

Tredje perioden blir mer händelserik än de två förstnämnda då Uppsala utökar sin ledning till 3-1 efter 5.14. Men vi hängde inte ner oss för det, 6 sekunder senare sätter Martha Hällgren bollen i kassen, ställning 3-2. I samband med detta målet drar vi på oss en utvisning för hårt spel och dryga minuten senare får vi straff. Sandra bommar och vi får PP, där undertecknad nätar och ställningen är 3-3 lika med 7.35 minuter spelade. Drygt 12 minuters spel i ordinare tid återstår och dessa blir mållösa, SD lika så.

Vi lika så Uppsala var nära att knipa med sig 2p istället för 1p vardera från denna match. Men jag tycker samtliga i laget gör en extremt bra insats i matchen och vi visar att vårt tajta disiplinerade försvarsspel är svårt att krossa. 1 poäng med oss hem i bagaget men det känns nästan som en seger! Som jag skrev i tidigare inlägg, vi ska lämna Uppsala med enbart bra minnen och det har vi gjort! Under hela detta inlägg har det endast synts ett leende på mina läppar och jag har all rätt att le lite till! 🙂