Malin, Maja, Lilly, Janna, Martha
Nina, Amalia, Hjortborg, Lilja, Linn E

Med oss hade vi även med oss Linnea N, Elin, Julia.

1:a perioden:

Börjar med bra fart och känslan efter de första bytena var verkligen, guud vilken rolig match det här är!! 0.49 hänger Janna Hall bollen i kassen efter en fin bågning från sargen. Men City hängde inte ner sig för detta utan efter 58 sek kvitterar City genom Marie Häggström till 1-1. Spelet fortsätter i samma fart och vi delar på ansvaret att vara det bollförande laget. Då klockan står på 7.02 går vi upp i 2-1 ledning genom Evelina Eriksson, pass från syrran Ida Eriksson. Innan vila hinner City göra både 2-2 och 2-3. De fick stor utdelning på deras frislag där vi stirrade för mycket boll och inte fred på huvudet. Perioden i sig var väldigt fram och tillbaka, vi blev stundtals för långa och det utnyttjade City med långa passningar igenom vårt lag. I pausen pratade vi om detaljer och att vi måste vara mer vakna på vad som händer på banan, vi gjorde även om lite i laget och gick ned på två backpar.

2:a perioden:

Första 10 minuterna består inprincip av antligen Boxplay eller Powerplay, vi blir lite hetsiga och får redan efter 0.21 sitta av 2 minuter för lyftning av klubba. Men vi har en box som jobbar bra och Matilda i mål som gör fina räddningar, därför håller tätt. Vi får sedan chans att sätta bollen i PP, vilket vi var nära att göra många gånger under dessa 2 minuter men bollen ville inte in!!!! Vi kände att vi var på G och nästa mål var vårt, men då går City in och utökar deras ledning till 2-4 i numerärt överläge då en av våra spelare sitter på botbänken för slag. Vi ger oss inte och fortsätter käka taggtråd perioden igenom. Innan vila har vi gått upp i ledning med 5-4 genom Sandra Hjortborgs x2 och Evelina Eriksson. Mycket starkt av oss!

3:dje perioden:

Vi pratade i paus om att vi inte var nöjda och att det gäller att vi fortsätter pumpa på som vi avslutade den 2:a perioden. Vi skapar bra lägen redan från start men det gör även City som tillslut kvitterar då klockan står på 11.18 till 5-5. Spelet blir genast mer nervöst men vi jobbar upp oss i försvarsspelet dvs. vi har inte lika långt lag som tidigare. Vi kastar om lite i femmorna och går också ner på två femmor och låter våra toppar pressa hårdare. Vi får sedan en vändning och framför Citys mål får vi med oss ett straff slag som vi bommar men det råder ingen nöd, vi visste att vi sätter bollen i mål detta Powerplay!! Klockan står på 16.38 och vi rullar i gång vårt numerära överläge. Efter flera chanser till mål så tar Evelina Eriksson med sig bollen bakom mål och gör ett klassiskt köksvägen mål. Det står 6-5 och det återstår knappt 2 minuters spel. De minuterna spelade vi långa anfall och jobbade för att hålla City utanför oss då de tog ut målvakten och spelade 6 mot 5 och vi lyckades!!

Vi vinner matchen med 6-5, 3poäng är inkasserade och vi kliver upp på 5:e plats med 19p. Mycket skönt! Vi gör ingen kanon match om man ser till vårt spel. Men vi gav inte upp, vi krigade oss fram och spred energi laget igenom. Kul att se att vi kan kämpa på och vända ett 2-4 underläge till 5-4 innan pausvila. Bra jobb tjejer!!!!

För att se fler bilder, klicka HÄR!

Nu laddar vi upp för en zon match mot en del av F17 länslaget på onsdag och sedan träning torsdag. Nästa vecka väntar RIG Umeå (tisdag), Söderhamn (lördag) och den efterlängtade Hudik/Björkberg matchen på söndag.