En liten veckosnackis

Veckorna går fort fram och det är redan fredag. Under dessa fem vardagar har vi hunnit med ett derby mot RIG Umeå och en träningsmatch mot damlaget. Kvar återstår det möte mot Söderhamn och Hudik/Björkberg.

Lite kort såhär några dagar efter RIG…
Vi var en tunn trupp som samlades innan matchen pga diverse sjukdomar som vandrat runt i truppen och vägrat släppa. Men vi rivstartade matchen på två femmor och hade högt tempo på både ben och passningar. Vi var det lag som tog i taktpinnen och även ledningen med 0-2 innan pausvila genom Martha Hällgren och Felicia Lilja (undertecknad). I andra perioden utökar vi efter drygt 1 minut där man kunde se bollen rulla över mållinjen efter en retur av Felicia Lilja (igen, min klubba verkade på bra humör. Var länge sedan sist). Ställning 0-3. Precis där efter får vi ett mål bortdömt, som var väldigt tveksamt från våran sida och istället reducerar RIG till 1-3 bytet där på. I tredje perioden blir benen våra lite slöa medan RIG lägger in en till växel med några fräscha ben från bänken. Vilket resulterade i 2-3, 3-3, 4-3 och 5-3. Mycket surt för våran del då vi tycker vi har övertaget och fått tag i större delar av matchen. Kort och gott så var 2 perioder våra medan sista mer och mer togs över av RIG tjejerna. Vi skapade lägen i sista perioden men utan resultat.. Matchen slutade 5-3 till RIG. De går upp på en 4:e plats med 21p medan vi halkar ner på 6:e plats med en mindre match spelad (19p inspelade).

Bild från RIG – IBF Dalen

Nu blickar vi framåt och förbereder oss för mötet mot Söderhamn imorgon Lördag. Ett lag som inte haft turen på sin sida denna säsong och ligger sist i tabellen med 1poäng. En match där vi är solklara favoriter så ska bli kul att få vara det spelförande laget och våga ta plats på banan. Det kommer vara viktigt att vi har samma fart under dojjorna som vi har då vi möter andra lag och att vi gör allt i det tempo vi brukar. Matchen spelas på Exel Arena Öst klockan 13.30!

På söndag kommer den match som blev inställd före jul spelas mot Hudik/björkberg. Matchen är lagt på musköten (Umedalen) klockan 17.00.