Matte C på distans…

Knåpat mig igenom tre sidor nu och lyckats lösa andragradsekvationer och faktorisera utan hjälp av lärare…Börjar nästan bli lite kaxig. Ja, hur svårt kan det vara egentligen? Fast det är klart, jag har ju bara gjort tre sidor i boken ännu, och i början brukar man ju mest repetera tal från föregående kurs. Men det några år sedan jag läste Matte B så jag tycker jag har lyckats bra som lyckats lösa både A och B uppgifter. C börjar bli lite väl komplicerade så de lämnar jag… Man kanske blir smartare med åren, eller så är exemplen i den här boken är lättare att förstå än i vår lärobok på högstadiet, eller så kanske man bara är mer motiverad när man inte längre bara tänker på vad man ska göra efter skolan. Fast man måste lägga ner ganska mycket tid till att läsa igenom exemplen. Och det kan ju vara lite jobbigt när man egentligen vill göra någonting annat… Men allt går bara man vill, så heter det ju.

Det dumma med matte är att allt hänger ihop. Förstår man inte en del som hänger ihop med nästa så är det kört. Då sitter man där med ihoprynkad panna och med ett stort frågetecken över huvudet. Kan bara inte låta bli att undra när man egentligen ska ha användning av all denna matte? Förutom att man behöver betyget för att komma in på en viss utbildning. Kommer det att hjälpa mig i vardagen?

Kanske kommer på att matte är min grej. ..Det skulle vara något, att vid 32 års ålder komma på att man vill bli matte lärare efter att ha hatat matte i hela mitt liv. Detta skulle vara för att hjälpa alla de stackars krakar som liksom en själv inte vågar erkänna för resten av klassen, som alla verkar förstå, att man inte fattar vad det hela går ut på. Skulle vara snäll och ta mig tid till att verkligen förklara så att alla förstod, inte bara rusa vidare för att man ska hinna med alla tal som man ska räkna innan terminen är slut. Men jag borde nog koncentrera mig på att klara den här kursen först innan jag börjar fundera mer på det där…

3 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    ”Kan bara inte låta bli att undra när man egentligen ska ha användning av all denna matte? Förutom att man behöver betyget för att komma in på en viss utbildning. Kommer det att hjälpa mig i vardagen?”

    Mycket av skolmatematiken kan nog sägas vara till för blivande akademiker. I vardagssituationer har man sällan användning för derivata, integraler, logaritmer, andragradsekvationer och dylikt.

    De matematiska studierna bidrar dock till att man får en bättre allmän matematikförståelse, och DET har man nytta av i vardagen!

  2. Eva Karlsson

    Ja, det är nog sant. Vissa områden i matten använder man nog inte så mycket men som du säger får man ju en bättre allmän förståelse. Man kan ju inte bli dummare av det iallfall… Tycker faktist det är roligare än jag minns det från höstadiet, fast där läste jag bara Matte B.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.