Vad gör du? Är du bättre än dina politiker?

Varför är vi så förbaskat lama i det här landet? Under tiden som våra lokala politiker demonterar ner den lokala välfärden, landstings politikerna tar bort våran sjukvård och stor fräsarna i stockholm tar bort förutsätningarna för att hålla en fungerande grund service igång. Då gör vi ingenting för vi har folkvalda som förvaltar landet åt oss. Men sadla om från fredagsmysare till framtids ambasadör, för vem är det som äger problemen? Jag har några exempel på saker som jag funderar över tex.
 

Bilprovningen, denna organisation har hela tiden varit till för rädda liv och öka trafiksäkerheten.Varför i hela fridens namn skall man konkurensutsätta trafiksäkerheten? När bytte vi ut vårt förstånd mot aktie brev? För det blev inte bättre, och det kommer inte något bli bättre på sikt. För nu när det skall vara vinst drivande företag som sköter driften kommer nog hälften av stationerna läggas ner och med de avstånd som finns här uppe kommer de bli betydligt mer fordon efter vägarna i framtiden som enligt lag måste besiktigas på annan ort bara för att få användas. Det är då vi har missat vad som var grund tanken med hela Bilprovningen. Om jag nu har sån tur att bilprovningen blir kvar på min ort så kanske någonting annat försvinner istället tex apoteket. Tanken slog mig faktiskt att apoteken har funnits för att medborgarna skall ha tillgång till rätt medicin till rätt pris. Men blir AstraZeneca piller biligare och mer tillgängliga om det är 11st apoteksbolag som köper istället för ett? Det blir väl inte fler användare för att man ändrar antalet distrubutörer. Och vad jag förstår så är det inte många orter som behöver mer än ett apotek. Såvida man inte skall köpa piller för skoj skull. Det kanske finns det något nedre gräns för hur många piller ett apotek får köpa och man därigenom kan få till en ökad produktion och ett lägre stycke pris. Fast all vinst går till riskkapitalbolag så vinst eller förlust det är frågan. Det slutar nog med att både apoteket och bilprovningen försvinner från orten.

Detta är bara två saker som händer här och nu eftersom det inte är tillräckligt många som bryr sig om vad politikerna håller på med. Vi politiker är vanliga människor med bara två öron och två ögon, på det viset är vi begränsade att ta till oss av allt som händer omkring just dig. Mitt ansvar är att lyssna på dina funderingar och försöka göra någonting av det med då måste du kontakta mig.

Att inte lyssna är det stora ledordet när vi summerat årets frågor här i västerbotten, att man med sådan kraft kör över människor bara av princip då måste återigen man fundera över, vem äger problemet? Just nu är det vi som är utan akutvård som har problem. Men det är först när politikerna i umeå berörs av våra neddragnimngar som det kommer finnas intresse att lösa våra problem. Så vill du vara en fredasmysare hela veckan eller vill du vara den som läser bloggar på nätet och kan känna att framtiden har bara möjligheter. Lyft blicken från golvet och kämpa för din framtid.

6 kommentarer

  1. Christer Oskarsson, Dorotea

    Bra skrivet, vi måste engagera oss mera för våran bygd osv. det kommer antagligen att bli ännu sämre, förhoppningsvis vaknar människor upp då, men det är ganska hoppfullt det som händer i Dorotea och i övriga inlandet, vi får hoppas,,,,,,,,,,,:)

  2. Sylvia

    Hej Jonas,

    bra skrivit, och säkert finns det mera som tänker likadant, men det är för liten som försöker göra nånting emot och de orkar inte hela vägen. – Jag kan prata för mig själv men även för annat folk jag pratade med.
    Jag hoppas verkligen att vi ställer oss upp i tid, fast att det är snart för sent.

    Mvh, Sylvia

  3. Stig Elveljung

    Exakt som Christer Oskarsson skriver, ni som bor kvar i landsbygdens små kommuner måste tillsammans skapa ett gemensamt engagemang. Men för att lyckas med detta måste man varje kommunpolitiker gememanst engagera sig och inte bara se till just den egna kommungränsen. Detta gäller inte bara privatiseringar och utarmningar av apotek, bilprovning, sjukvård, utan även om andra världsfärdsfrågor som är viktiga för varje enskilt glesbygdsbo.

  4. Staffan Selin

    Jag funderar på att rösta på dig Jonas Ternestål om jag kan lita på vad du skriver och tycker. Tyvärr så säger politiker saker men när partipiskan kommer blir det annat ljud i skällan. Om du kan stå vid ditt ord byder jag nog parti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.