Rocky IV

Det är inte att undra på att Rocky IV är den Rocky-film som drog in mest pengar på bio. Mycket, eller nästan allt berodde på att Stallones rollkaraktär skulle möta sitt största hot någonsin; den övermäktige ryssen Ivan Drago. Som sig bör vet alla i Sverige vem som spelade denna roll, så vi känner att det är dags att återge lite väsentlig fakta om Dolphs medverkan i filmen.

* Stallone krävde att Dolphan skulle gå upp 10kg i muskelmassa på två månader. Ett sådant projekt skulle ingen annan skådespelare i världen klara av att fullfölja. Visst, de hade säkert kunna gå upp 10kg under den tiden, men fettmängden de skulle lagt på sig hade varit betydligt mer än Dolphans totala kroppsfett.

* Dolphan och Stallone tränade varje dag tillsammans, men några veckor innan inspelningen blev det för mycket för Stallone som då fick ta sig ett break. Detta visar bara hus pass svårt det är att träna med Dolph!

* Under inspelningen av slutfighten, levererade Dolphan ett så hårt slag mot Stallone att han blev tvungen att uppsöka läkarvård på ett sjukhus.

Som de flesta vet, vann Rocky mot Ivan Drago, men utfallet hade aldrig blivit som sådant om deras fight varit på riktigt, och det är nog tur för Stallone för annars hade han fått berätta boxningsanekdoter tillsammans med Apollo Creed uppe bland molnen.

Fact: 7 Dolph’s smile cured the ones who suffered from leprosy

/Luigi

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.