Problemet med Oscarsgalan, del 2

Oscarsgalan är över för denna gången och priserna för de bästa filmerna 2008 har delats ut, men hur hade det sett ut om Dolph medverkat i tre av de filmer som tog hem de åtråvärda statyetterna? Ja det är dags att ni läsare får veta hur filmerna kunnat bli sevärda.

Priset för bästa skådespelare samt bästa manus gick denna gång till filmen Milk. Det är en dramatisk film om Harvey Milk som stred för de homosexuellas rättigheter. Men är det inte något som fattas här? Jo, Dolphs medverkan så klart!

Därför delar vi ut…
Priset för bästa skådespelare samt bästa manus till….

Photobucket

Handlingen:

Filmen utspelar sig i San Francisco under 1970-talet. Det är kommunist-hysteri på grund av kalla kriget och Sovjet har anfallit USA: s västra kust. Kommunisterna (nominerade bästa kostym, men vann inte) gör brutala nedslag bland San Frans befolkning för att hitta nya bra balettdansare för Moscow State Academy of Choreography. Oturligt nog för kommunisterna finner de Harvey Shake i en halvt sönderbombad byggnad i stadens hamnkvarter och tvingar honom till att anmäla sig som frivillig. Det ska visa sig att det är det sista misstag de gjort.

Harvey, som alltid älskat balett, ser chansen att göra sitt land stolt och patriotismen flödar i planet till Moskva där han sitter och begrundar sitt öde. Skall han dansa balettskorna av de andra i Moskva och förödmjuka Kreml på deras egen arena med risk att bli dödad, eller ska han helt enkelt finna sig i situationen och bara försöka fortsätta leva?

Väl framme i Moskva stöter dock Harvey på en oväntad allierad, en gömd överlevande Romanoff, som kan mäta sitt intresse för balett med Harveys. Romanoff har dock ett annat äss i ärmen, nämligen Sovjets hemliga formel på en stridsdrog för de kommunistiska soldaterna som han har stulit från det hemliga labbet under Kreml. Tillsammans slår Romanoff och Harvey sina kloka huvuden ihop. Om Romanoff skulle ta drogen skulle han hinna dö på grund av hyperstimulansen innan han ens blir omhändertagen av soldaterna. Men Harvey som är en ung och otroligt vältränad man kommer med 34% chans kunna ta drogen, förvandla sig till den bästa balettdansare världen har sett, bättre än vad han är nu, och vinna kriget!

Harvey blir tilldelad rollen som Siegfried i den kanske kändaste baletten i världen, Svansjön. Kreml har bestämt att denna balett som först var given på Moscow State Academy of Choreography för nästan 100 år sedan skall signifiera att Sovjet vunnit över USA. Harvey förstår att tiden är knapp och tar stridsdrogen. På scenen förvandlas han från vanliga Harvey Shake till den odödligt talangfulle PROTEIN SHAKE, världens bästa samt mest vältränade balettdansare. Hans prestation rör om i Kreml-höjdarnas hjärtan och efter showen bestämmer de sig för att avbryta sin attack mot USA. Harvey blir firad som nationalhjälte redan innan han hinner åka hem. Innan planet lyfter möter han Romanoff igen som berättar för Harvey att stridsdrogen faktiskt inte var en stridsdrog alls, utan ett par minttabletter. Då förstår Harvey att talangen som den falska drogen gav honom faktiskt kom inifrån han själv och budskapet att vem som helst kan göra vad som helst blir solklart för honom.

Varför den blev bättre med Dolph

Filmer som har ett kalla kriget-tema mellan USA och Sovjet blir alltid bättre och Dolph om någon känner sig bekant och trygg på den ryska arenan när det gäller film. Ett viktigt tema att man inte behöver något annat än självförtroende lyfts fram.

Vi återkommer imorgon för den tredje och sista Oscarsvinnande filmen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.