Razzie Awards, del 3

Årets sämsta filmpar

De nominerade är…

1. Mark Wahlberg & Mila Kunis (Max Payne)
2. Paris Hilton & Joel David Moore (The Hottie & The Nottie)
3. Steven Seagal och hans dubbelhaka (Kill Switch, Pistol Whipped, The Onion Movie)
4. Steven Seagal och Botox (Kill Switch, Pistol Whipped, The Onion Movie)

Och priset går till…

Steven Seagal och hans botox-injicerade, dubbelhakade lädernylle!

Det är inte många här i världen som lyckas med bragden att få en nutida Mickey Rourke att framstå som en klassisk skönhet, det gör dock herr Seagal. När polokragarna inte längre räckte till så fick Steven dra fram det tunga artilleriet, nämligen sprutor i nunan. Att sedan tvingas bevittna denne man kriga mot sitt eget ansikte var rent ut sagt skrämmande. Vardagliga ansiktsuttryck, så som ett lätt ryck med ögonbrynen, var bara att glömma. All fokus hamnade i stället på den ständigt svällande dubbelhakan, och även här var ’personkemin’ fullkomligt icke-existerande. Nej du, Steven, skit i fortsatta skönhetsingrepp. Om du nu är så missnöjd med ditt yttre så rekommenderar vi här på bloggen en plastpåse. Trä den över huvudet och klipp sedan ut två titthål, du skulle göra oss alla en enorm tjänst… för att inte tala om hur påsen med all säkerhet har tio gånger så mycket karisma.

Årets sämsta smink

De nominerade är…

1. Steven Seagal och hans fatsuit (Kill Switch, Pistol Whipped, The Onion Movie)
2. Ingen annan nominering

Och priset går till…

Steven Seagal och hans fatsuit!

Det släpptes utan tvekan en hel hop filmer under det gångna året som bjöd på alldeles horribelt smink, men samtliga hamnade i skymundan när Steven och hans fatsuit gjorde entré på banan. Hängpukorna guppade, hakan dallrade och magen gungade på ett sätt som gjorde även den mest härdade personen sjösjuk. Plötsligt framstod Peter Jacksons gamla örhänge Bad Taste som en ren uppvisning i filmsminkets ädla konst. Marshmallowmannen har inte mindre än tre filmer på gång under det kommande året, så fram med sjösjukepillren gott folk!

Årets sämsta manlige skådespelare

De nominerade är…

1. Keanu Reeves (The Day the Earth Stood Still)
2. Mark Wahlberg (Max Payne)
3. Eddie Murphy (Meet Dave)
4. Steven Seagal (Kill Switch, Pistol Whipped, The Onion Movie)

Och priset går till…

Steven Seagal!

Träansiktet Reeves i all ära, men det finns ingen träigare – eller på senare tid, plastigare – man inom filmvärlden än Steven Seagal. Noll karisma, noll uttrycksfullhet, noll känsla för känsla. Karln saknar allt. I Kill Switch spelar han en mordutredare som tvingas ta sig an ett par synnerligen kallblodiga seriemördare, och han gör det på ett sätt som får oss här på bloggen att vilja undvika att någonsin mera så mycket som ta i en action/thriller igen. Såvida det inte är Dolph som pryder omslaget, så klart. Ytterligare motivering känns tämligen överflödig.

Om det nu råkar finnas något stackars Seagal-fan där ute som tar illa vid sig av vår eminenta lilla prisutdelning, så är vi hemskt ledsna. Inte för att vi i vårt konstaterande av fakta, av en ren slump, råkade göra narr av er favorit c-skådis. Nej, vi är snarare ledsna, och tycker synd om er av den simpla anledningen att ni faktiskt är Seagal-fans. Vårt tips är såldeles att ni slutar försöka maskera ert så uppenbara brinnande intresse för denna blogg, och startar en egen. Det är lätt att hata kreativitet när man själv är helt talanglös och inte besitter någon känsla för varken humor eller ironi, men att faktiskt försöka sig på att skapa något underhållande, om än bara för egen del, det är fan så mycket knivigare.

Så, Seagal-fans, slå era ’kloka’ huvuden ihop och låt skapandemagin flöda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.