Pers Åsiktsblogg

Detta tycker jag om stort och smått

Resebilder2

 

 Några små noteringar efter resan till Wisby!

6 dagar i Wisby var fantastiskt mysigt och det var kul att få träffa Gotlänningar innan sommarens horder av turister anlände. Vi s.a.s. sålde värmen i luften och fick i gengäld ta del av värmen från befolkningen.

Många promenader blev det. Mestadels innanför murarna eftersom det är så spännande att se denna välbevarade medeltidsstad. Många gränder upp och ned och många restaurangbesök blev det. Favoriten bland retauranger blev ett litet Creperi som serverade Galetter. Ensorts tunna pankakor gjorda på bovete och på dessa kunde man välja vad man ville ha till huvudrätt, kräftröra, lax, kyckling  lammfärsbiff m.m.. En höjdarrätt och jag hoppas att någon restaurang i Umeå kommer att börja servera Galetter snart!

Hemresa tidigt torsdag morgon gjorde att vi var framme i Stockholm strax före tolv på dagen. Tåget mot norr skulle inte gå förrän 21.20, så vad göra av den tiden? Det blev ett besök på Kulturhuset. Åtta våningar kulturutbud, mycket att läsa och mycket att se men läsning, tittning och gående gör en människa sugen på något, så vi började jakten på en Glass! Det skulle visa sig svårare än man kan tro. Kulturhusets (minst) fyra serveringar hade inte någon glass att servera! Däremot hade vi kunnat supa oss Drängfulla eftersom alla serveringar tillhandahöll ett stort utbud av alkohol i alla dess former. Jag är ingen fanatisk nykterhetsivrare men jag tycker dock inte att det borde vara Kulturhusets uppgift att tillhandhålla alkohol till folket!? 

Ute på Plattan hittade vi ett Queenburgerställe som mättade vårt glassbegär för en billig penning. Jaha… så har jag gjort reklam för Queenburger också!

Ett besök hos systersonen Tommy var planerat. Han och hans hustru Malin hade fått en son, August, den första maj och jag anser att det var den finaste present jag hade fått! En liten släkting född på samma dag som jag själv. Det var en sällsam känsla att få hålla den lille medborgaren August en stund.

 

SHyyy! Han sover!

/Pelle

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.