Eva RA Norman, Vilhelmina

Sammanfattning av förstudien av Vojmån.

Ikväll har jag som många andra suttit på Folkets Hus och lyssnat på alla inblandade i förstudien om Vojmån. Blev jag klokare? Kanske. Ställde en fråga som man grovt kan sammanfatta, Vart brinner det? Det va lite tråkigt att det va så få yngre som va med ikväll, men så är det kanske. Politik och allt vad det innebär är inte så attraktivt för ungdomar. Varför jag ställde frågan, Vart brinner det?, va det att dom två norska killarna som pratade om våra kära fiskar och dess miljö poängterade det att dom hade gärna gjort en studie under en 5 års period. Nu har dom varit ute i 4 hela dagar under ett år, kan man då fastställa hur det kommer att bli? Börjar förstå allt detta prat om att Vattenfall kommer med så mycket positiva saker hela tiden. Det finns inget, absolut inget som det inte finns något negativt med. Men dom sakerna vill dom inte se. Nu har dom hållit på ut och förut med denna förstudie, nu tycker jag att det är våran tur att älta detta fram och tillbaka. Men vi får dock bara på oss fram till den 10 april. Och allt detta prat om alla jobbtillfällen, det kommer att bli lite och ingenting med det. Vattenfall sa själva att dom kommer att vända sig till dem som är mest gynnsamma. Tror ni att det kommer att bli vi här i kommunen? Jag har svårt att se det. Sen så tycker jag att det är bokstavligt talat bedrövligt hur folk kan bete sig. Alla visste vad som gällde, att det fanns tid i slutet för frågor, och att vi skulle följa en lista. Men en del anser sig nog lite bättre än vi övriga och pratade under hela kvällen. Sen så tycker jag att kommunen kunde ha lagt detta möte på en anna tid. Det ¨är många som vill göra sig röst hörd och ställa frågor, fick alla den möjligheten ikväll. Hade gärna sagt två ord till men då va tiden slut.

Så hur kan man då sammanfatta denna kväll;

*Vattenfall lyser fortfarande med sina positiva sidor, enligt dom själva, och gömmer bort allt det negativa.

*Detta arbete har kunnat göras mer grundligt när det gäller miljöfrågan, satsa lite mera på detta. Om det går igenom och det hela ’skiter’ sig, vilka kommer dom då att skylla på?

*En del människor ser sig som lite bättre än alla andra.

*Otroligt roligt att se att så många visade intresset, dock få yngre.

*Det är så många Jag/Vi tror… Jag säger bara det; TRO ÄR ATT ICKE VETA!!!!

*Tiden för mötet, det hade helt klart kunna varit lite längre.

*Och det i mina öron bästa under hela kvällen va nog att dom anser att Vojmsjön inte kommer att påverkas i någon större utsträckning av en överledning.

Och med det sagt så fortsätter jag att hålla alla dörrarna öppna, vi gläntar lite åt båda hållena.

En kommentar

  1. Vilhelminabo

    Jag tycker faktiskt att du köper Vattenfalls argument lite för enkelt. Du har ju tidigare i ”Vojmån hit och dit” beskrivit hur Vojmsjön har förvandlats till det sämre. Vattenfall vill påskina att nuläget är ”normalläget” vilket det ju inte är.
    Om vattendomen skulle omförhandlas finns ju möjlighet att få ersättning för de skador som redan har skett pga nuvarande reglering.
    Om vi går på en överledning kommer ju alla tidigare försyndelser att ”skrivas bort”. Försämringen fortsätter (i Vattenfalls ögon ”ingen förändring”) plus att omledningen leder till nya problem för sjön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.