Eva RA Norman, Vilhelmina

Vindkraft och solceller.

Ja nu har man haft natten och morgonen på sig att fundera, och tro mig det har snurrat. Hushållsel motsvarande 30 00 hushåll kommer det att utvinnas. Ca en miljard kronor. Hur mycket kostar det att köpa in solceller till varje hushåll? Och hur många behöver vi för att det ska motsvara hushållsströmmen för ett hushåll? Det som sas att det brinner hela tiden, och att man hela tiden måste utöka för behovet blir bara större. Se andra alternativ. Skulle det vara möjligt att montera upp en liten snurra på bakgården och solceller på taket av huset. Hur mycket skulle det igentligen kosta för en normal svennson att göra detta, och hur mycket skulle det i slutändan kunna sparas in?
Att man istället lägger pengar på att fixa till vojmån, och det i sin tur kanske kan locka fler hit till Vilhelmina. Hänger ni med i funderingarna?

En kommentar

  1. Vilhelminabo

    I alla de rapporter som kommer fram finns inga förslag till att reducera energislöseriet. Stalon II ska tillföra 2 promille till svensk vattenkraftsproduktion. En stor del av detta kan sparas genom att trycka in stand-by knappen. Andra statliga företag har bl.a. som uppgift att ur flera perspektiv hushålla med gemensamma resurer. Systembolaget tex. försöker inte att sälja så mycket alkohol som möjligt utan ser även till hälsorisken. Vattenfall däremot skiter fullkomligt i alla andra aspekter och vill bara tjäna så mycket pengar som möjligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.