Eva RA Norman, Vilhelmina

Hata Lycksele vägen.

Jaha då har man återigen varit i Lycksele, å denna väg blir man helt galen på. När ska dom lägga pengar på denna väg och få den mänsklig igen. För tro mig, jag har åkt två förlossningsresor efter den vägen. Med betoning på förlossning. För hade den varit ett par mil längre så hade båda barna studsat ut. Hade man vetat när pojkarna skulle göra sin entré så hade man bosatt sig där ett par dagar innan. Men sånt är livet, den ena komme 4 veckor för tidigt och den andra 5 veckor för tidigt. Trots att jag åkte ambulans när jag skulle få minsta sonen så va det inte nå bättre. Man kämpade med dom onda värkarna, och samtidigt så kämpade man för att hålla sig kram på britsen. Men sånt är väl livet, en ständig kamp.

En kommentar

  1. Leena

    Håller med om att vägen mellan Lycksele – Vilhelmina är i ett bedrövligt skick.
    Enligt Vägverket är Nollvisionen bilden av att 0 personer dödas i trafiken.
    Frågan man kan ställa sig är om det är en vision eller illusion? För en tid sedan hade jag besök av teknologer ifrån Tjeckien. De var här för att bygga om min bil för testning av ett nytt system mot stenintag i bromssystemet. För hänsyn i utvärdering av test ville de åka den väg jag kör mest och filma vägen samt ta grusprover.
    Jag må säga att det blev en skakande upplevelse för de 3 herrarna. De hade nämligen trott att vägarna i Sverige var av god standard. Efter att ha åkt 27 mil, Lycksele – Nästansjö – Vilhelmina – Lycksele, var de trött på bilåkande. De jämförde vägstandarden med Ukrinas vägar. Föga smickrande för vårt län. Vi kom under åkandet att prata om den svenska nollvisionen. Deras kommentar var: Det spelar ingen roll att bilfabrikanterna lägger ner massor med pengar på säkerhet och vägarna är i det här bedrövliga skicket. Sverige kommer aldrig att uppnå en nollvision med den här typen av vägstandrad. Vi kan tänka oss den som livsfarlig under vissa årstider och väderleksförhållanden.
    Så frågan återstår: Är nollvisionen en vision eller illusion?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.