Eva RA Norman, Vilhelmina

Hej ’20 taggarn’!!

Ja hoppas verkligen att du nu läser detta, annars så får jag ringa till Karin och få ditt nummer. Här kommer receptet på våran tjädergryta som vi gjorde!

* Skär upp köttet i mindre tärningar.

Marinad;
Öl, grillolja, sweat chili, soya, salt och peppar.

Låt köttet ligga och dra ett tag, går bra att frysa in köttet med marinaden och ta upp vid ett senare tillfälle.

* Klipp och stek upp bacon, ( man man vill så kan man steka upp lite torkat renkött och blanda ner i stället för bacon.)

* Stek upp tjäderköttet, använd lite av marinaden till skyn. Blanda ner baconet.

* Låt allt puttra en stund så att marinaden får koka ihop lite. Häll på grädde till önskad mängd sås.

* Krydda lite mera efter smak.

* Mot slutet, innan man serverar det, blanda ner lite rödvinbärsgelé för att få lite söttma på såsen.

Servera med pressad potatis och en härlig grön sallad.

Hoppas att det ska smaka Lars-Åke!!

Tack för mig

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.