Eva RA Norman, Vilhelmina

Ingen champagne frukost!!

Blir lika irriterad i år som ifjol på dom nya reglerna för studenterna i Lycksele. I alla år så har väl alla studenterna avslutat sina 3 år på gymnasiet med en champagne frukost. Ser inte riktigt vart problemet ligger. Alla som tar studenten är myndiga. Det är ju ingen vanlig skoldag som dom kommer till. Träffas och få slutbetygen för att sedan vandra (lite töntigt även det om man jämnför med vilhelmina) ner till sina familjer. Nä i denna fråga så tycker jag att dom har fattat helt fel beslut. Traditioner är ju faktiskt till för att följas. Eller har jag fel? Stå på er elever, det är er det handlar om!!!

2 kommentarer

  1. Micke

    Ibland undrar man hur folk tänker?
    Hur ska ungarna få tag i spriten?
    Någon måste köpa ut den på bolaget och då begår dom en olaglig handling.
    Varför ska vi uppmuntra ungar att supa sig fulla på morgonen innan dom går till skolan.
    Tycker du att lärarna ska supa också?
    Vilka andra anledningar tycker du vi ska ha för att få supa innan man går till jobbet?
    Sen det här med tradition, vilket skitprat, det är en del klasser som på senare år börjat med det här otyget.

  2. Ida

    Jag tog studenten från Tannbergsskolan förra året, det första året med de nya reglerna, och jag såg inga nackdelar med det.
    Det vore aldrig acceptabelt för något att dyka upp på sitt jobb full, och detsamma gäller för eleverna på deras studentdag.
    Förra årets avslutning var bland det bästa jag har varit med om, alla kommer ihåg när de satt i sporthallen och var allmänt glada och alla kommer ihåg att de gick upp på scenen i aulan och hämtade sina betyg.
    Jag instämmer också med föregående talare eller skrivare om att den där champagnen faktiskt måste komma någonstans ifrån och vad jag vet så är langning fortfarande olagligt, så folk skulle alltså göra sig skyldiga till brott om detta skulle genomföras.
    Champagnefrukost är ingen tradition, det är bara ett dumt påfund som någon har fått för sig att hitta på vid något tillfälle.
    Att ta studenten handlar inte om att gå till skolan full, det handlar om att stolt få sätta studentmössan på huvudet som ett bevis på tolv års slit. Och jag tycker faktiskt att det är rätt bra att folk kommer ihåg denna dag eftersom det är det första steget ut i vuxenlivet efter att ha varit fast i skolsystemet i en mindre evighet.
    Jag betvivlar att någon skulle vilja behöva hämta sin son eller dotter på deras studentdag för att de är för fulla för att få delta i några aktiveter och således missar sin egen student.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.