Eva RA Norman, Vilhelmina

Bojkotta Vårdnadsbidraget!!!

Idag har verkligen blodet kokat i mig. Jag blir verkligen arg när jag hör hur dom disskuterar om vårdnadsbidraget. Hur många är det igentligen som kan gå hemma med 3000kr i månaden, för det är inte alla som har fler än ett barn under 3 år. Hur fungerar det i dom familjerna där lönerna inte är att hänga i julgranen? Under mötet berättade en att hon och hennes man hade turats om att gå hemma med barna, men att dom istället hade fått låna ihop pengar för att få det att gå runt. Är det igentligen någon som är villig att göra det? Att dom sedan pratar om att barn under 4 år mår bäst av att bara umgås med ett fåtal vuxna personer, alltså föräldrarna. Jag talar av egen erfarenhet, så är inte fallet. Ett barn som får möjligheten att umgås med mycket människor blir inte alls drabbad. Snarare tvärtom. Man ser att det inte är småbarnsföräldrar som har fattat detta beslut. Gick igenom listan över dom som har lämnat in intresse eller inte inför ett eventuellt vårdnadsbidrag, några fanns det. Men det gjorde ont att läsa att dom var väl tvungen till det om förskolan i Skansholm försvann. Det ligger nog en hel del taktik bakom nedläggningarna från Alliansens sida. Att jag har det möjligheten, förmånen, att kunna lämna Ludwig 3 timmar om dagen, gynnar både honom och oss. Att få kontakt med andra barn och vuxna, lära sig nya saker. Att få pyssla och hitta på en massa roliga saker, att gå på utflykter mm. Sånt som inte jag har tid att göra varje dag. Nej dom har helt fel i det dom säger att dom gör detta för barnas bästa. Att barnen mår bäst av att vara hemma.

Om dom vill barnas bästa, utöka antalet föräldradagar. Då får vi själva bestämma hur länge vi vill vara hemma och ändå få en skälig inkomst. Man kan inte räkna allt i pengar. Att ett införande av Vårdnadsbidraget skulle gynna kommunen, att det skulle vara en vinnvinn situation. Det synar jag. Tror inte alls att det kommer att gynna kommunen till det bättre. Frågan om platser kommer fortfarande att finnas kvar. Vi ska ta tillvara på all den underbara personal som vi har i kommunen. Dom som faktiskt älskar sitt jobb. Låt dom ha jobbet kvar.

Detta är en valmöjlighet som vi har, och jag vädjar till alla att tänka efter både en och två gåner. Kommer det verkligen att gynna er med ett vårdnadsbidrag? Istället så tycker jag att vi ska gå ihop och med en samlad styrka kräva en förändring. Anställ fler dagmammor, starta upp nya avdelningar, ja det finns en hel del som dom kan göra. Allt kostar pengar, men vissa saker går inte att räkna i pengar. Tänk er för!!!

4 kommentarer

  1. Andreas

    Här har du en tydlig skillnad mellan vänster och höger och vad man prioriterar. Alliansen var tvingade av Kd att införa detta vilket JÄMO konstaterat leder till ökade skillnader mellan män och kvinnor och påverkar jämställdheten mycket negativt. Ta med dig din ilska ut och berätta för omgivningen om dumheterna.

  2. JPE

    Naturligtvis ska föräldrarna få välja. Vårdnadsbidraget borde finnas som en möjlighet för den som vill. Speciellt när man tänker på vad förskolan kostar.

  3. Paula

    Hej tjejen!
    Tänkte nog på dig igår kan du tro, jag lyssnade på radion..
    Ang vårdnadsbidraget, så iden som sådan kan jag tycka är ok. Det ger en chans för vissa att välja hur man vill ha det. Men bara för vissa.
    Om jag hade råd så KANSKE jag skulle ta det. Eller om jag hade någon i min omgivning som var frisk och pigg nog att ta hand om min son. Kanske…
    Det är ju ett val alla får ta.
    Men reglerna/pengarna är ju sådana att det är ju bara en liten grupp som KAN välja.
    Sen är det ju rent dumt av de styrande att tro att kön kommer minska på grund av detta så det stora problemet kvarstår ju. Vi måste ju ändå ha fler platser i kommunal barnomsorg.. Så besparingen kan ju inte bli nånting…
    Om jag har fattat rätt.
    Kjam!

  4. Eva

    Hallo.. Grundtanken är det inget fel på. Därför tycker jag att man istället skulle införa fler föräldradagar. Då får man en skälig inkomst och får själv välja hur länge man vill vara hemma. Det är något som man istället skulle titta på. Självklart ska alla få en valmöjlighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.