Eva RA Norman, Vilhelmina

Tänk till nu landstinget.

’Barnmorskan, som utgår från Vilhelmina, har kunnat följa med och bistått med hjälp till blivande mammor i ambulansen på väg till BB i Lycksele. Orsaken till att man nu tar bort beredskapen är landstingets beslut om prioriteringar inom vården.’
(Taget från vk.se)

Vart i detta finns det någon logik?

Av egen erfarenhet så vet jag vilket stöd det är att kunna ha med en barnmorska till Lycksele. Har fått två väldigt snabba pojkar, både i tiden för förlossningen och ’bak’ tiden. Båda är alltså några veckor förtidigt född. Vi i Vilhelmina har den turen att ha en utbildad barnmorska inom ambulansen. Det är inget som säger att han är i tjänst den dagen du åker in. Misstror inte alls ambulanspersonalens utbildning, men en barnmorska är dock en barnmorska. När jag föddes hade dom med sig en barnmorska i bilen, jag föddes efter Medelås vägen på väg till BB. Inget talat för att det skulle ha slutat illa om hon inte varit med, men i dom banorna vill man inte ens fantisera om.
Senast idag förlöstes det ett barn i en bil på väg till Lycksele, som tur va hann ambulansen dit just innan. Alla föräldrar är inte kalla och klarar en sådan uppgift. Därför ska en utbildad och erfaren person finnas vid deras sida.

Snälla, ta inte detta stödet ifrån oss föräldrar.

Prioriteringar i all ära, men vet ni igentligen vart prioriteringar bör göras?
Varför inte ge ett par chefer vanliga svensson löner, då skulle säkert beredskapen få finnas kvar. Säkert så skulle det även säkerställa något annat också.

Nej jag säger bara det, ta er en riktig tankeställare om detta. Låt inte det mest dyrbara vi har bli drabbat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.