Eva RA Norman, Vilhelmina

Paltmuffins

 

Paltmuffins

 

Ger ca 12 stycken

600g potatis

1 ½ msk kornmjöl

2 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm malen muskot

2 ägg

2 + 2 dl riven västerbottensost

Smör

Salt, peppar

 

1. Sätt på ugnen på 200 grader.

2. Skala och riv potatisen fint. Lägg i en bunke. Blanda kornmjöl och vetemjöl med bakpulver, muskot, 1 tsk salt och 1 krm peppar.

3. Rör ner äggen i potatisen. Tillsätt mjölblandningen och 2 dl riven ost. Blanda väl. Låt stå ca 10 minuter.

4. Smörj en muffinsform (för 12 muffins) med smör. Fyll upp med smeten till 2/3 i varje form. Strö över resten av den rivna osten.

5. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills muffinsen är gyllenbruna och blivit lite frasiga.

 

Servera med tillbehör;

Per person;

 

50g kallrökt lax i skivor

1 msk créme fraiche

1 msk löjrom

1 msk finhackad rödlök

1 citronklyfta

 

 

Källa: Sveriges nya landskapsrätter, Ica förlag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.