Paltmuffins
Paltmuffins
Ger ca 12 stycken
600g potatis
1 ½ msk kornmjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm malen muskot
2 ägg
2 + 2 dl riven västerbottensost
Smör
Salt, peppar
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Skala och riv potatisen fint. Lägg i en bunke. Blanda kornmjöl och vetemjöl med bakpulver, muskot, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Rör ner äggen i potatisen. Tillsätt mjölblandningen och 2 dl riven ost. Blanda väl. Låt stå ca 10 minuter.
4. Smörj en muffinsform (för 12 muffins) med smör. Fyll upp med smeten till 2/3 i varje form. Strö över resten av den rivna osten.
5. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills muffinsen är gyllenbruna och blivit lite frasiga.
Servera med tillbehör;
Per person;
50g kallrökt lax i skivor
1 msk créme fraiche
1 msk löjrom
1 msk finhackad rödlök
1 citronklyfta
Källa: Sveriges nya landskapsrätter, Ica förlag
Senaste kommentarerna