Eva RA Norman, Vilhelmina

Påsktårta

 

Super smarrig tårta. Dock inget för den som försöker få bort lite kilon. Tänk på att glasyren ska stå i minst 12 timmar innan man dekorerar tårtan.

 

 

Chokladtårta.             12 personer

200g smör

4 ägg

5 dl socker

3 dl vetemjöl

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

 

Glasyrtryffel

100g smlr

300g mörk choklad av bästa kvalitet

2 dl grädde

1 dl socker

 

1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Ställ åt sidan och låt det svalna.

3. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna genom en sil. Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om.

4. Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.

5. Glasyrtryffel; Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

6. Hacka chokladen och lägg i en rymlig skål eller bunke.

7. Koka upp grädden och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så chokladen smälter.

8. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.

9. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera efter tycke. Färska bär fungerar jätte bra.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.