Eva RA Norman, Vilhelmina

Kittelfjäll

Är ingen paragrafryttare så jag vet vad som är regelriktigt rätt eller fel. Men en sak vet jag, det är fel att inte våga satsa i kommunen. Eftersträvar vi en levande och ännu  mera levande kommun så måste vi våga satsa. Efter dages genomgång så är jag mer övertygad än förut. Återstår bara att se vad de övriga tycker. Man kan redan se att flera är emot detta, att skapa något för kommunen.

I övrigt så har det varit en trevlig dag, fick tyvärr avvika lite tidigare när det drog ut på tiden. Rollen från politiker till småbansmamma avgjorde sluttiden för mig idag. Nu har vi kastat i oss lite middag och jag funderar på om vi kanske ska trycka fast lite godis på pepparkakshuset. Ev ska jag med syrran ut en sväng. Och barna har en tidig kväll att se fram emot. Imorgon är det återigen en lång dag för dem.

 

På återseende.

6 kommentarer

  1. trött på omskrivningar

    Struntprat.
    Ingen är väl emot utveckling!
    Frågan är hur den sker på bästa sätt.
    Det tål däremot att diskuteras åtskilligt.
    Men för allan del gör partipolitik av det här också. Ansvarslöst i så här allvarliga frågor.

  2. Eva Risberg Abramsson

    Svar till [email protected]!!

    Vet inte om du är någon som är delaktig i det politiska. Men inte ser jag då ansvarslöst i detta. Partipolitik endast från vårat håll tror jag inte detta är. Många är med på detta. Och vad som skulle kunna vara fel med detta ser jag inte heller. Att andra kommuner kan satsa åtskilliga miljoner på något som redan innan investering är ett osäkert kort verkar inte många höja ögonbrynet åt. Men att Vilhelmina kommun i detta läga satsar enligt mig en strunt summa blir det krig över. Ska vi satsa så ska vi göra det nu, inte sen när det är försent.

  3. Åke Nilsson

    Bra Eva. Vi måste våga satsa.
    De som redan gjort partipolitik av detta är KD med Göran Jonzon, Rickard Norberg och Jonny Kärkkäinen i spetsen. De vill inte satsa på en utveckling i Kittelfjäll. Den andra som bromsar är Tommy Streling och politiskt alternativ. Han är den som skapar mest förvirring. Han underkänner sin egen förmåga att fatta beslut. Han har överklagat kommunstyrelsen beslut som han själv ställde sig bakom.
    Inte att undra på att vi syns i media varje dag med såna bakåtsträvare i kommunpolitiken.

  4. Kristina Norman

    Vad jag inte förstår är hur vi skulle kunna se våra väljare i ögonen om vi inte vågade ta steget och satsa nu…
    …och om vi inte gör det?
    Hur länge tror ni vi då får vänta innan nästa tillfälle uppenbarar sig? Tror ni det finns någon investerare som vill ta i Vilhelmina kommun med tång om vi backar nu? Nä, Det rätta är att satsa nu …

  5. Lina

    Visst ska det utvecklas i vår by. Men istället föratt låna pengar till ett köp av hotell Kittelfjäll, föreslår jag att ni investerar i våra barn och ungdomar. En sporthall, en lekplats tex. Detta gynnar även turisterna!
    Lina Hansson

  6. Eva Risberg Abramsson

    Svar till Lina (2010-12-02 09:16)
    Absolut Lina. Jag tror att det ena kommer att ordna det andra. Utöka i Kittelfjäll, detta leder till att fler söker sig dit. Det kommer att bli fler barn där, all verksamhet kommer att måste utökas. Dagis mm. Så jag tror att vågar man satsa på ett kort så har man snart hela leken. Eller har jag fel?
    Kram Eva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.