Eva RA Norman, Vilhelmina

Vem gör vad, och vem gör inget??

Har suttit och läst igenom många kommentarer på vk.se i frågan om dagens händelser i Vilhelmina. Folk får allt att låta så solklart. Att dom vet precis hur allt är. Men gör dom verkligen det?? Konstant kan man läsa om alla "tråkigheter", men alla trevligheter då. Vart finns dom? Det skrivs en himla massa om att oppositionsrådet har tagits bort, ja vilka har gjort det. Den posten togs bort under förra mandatperioden. Sen får man det att låta som att man har förvägrat oppositionen insyn, men det stämmer inte det heller. Dom besitter samma poster som tidigare, men alla poster innefattar inte en fin titel. Har det någon inverkan på det politiska arbetet? Det skrivs inget om alla investerings beslut som nu fullföljs, beslut som har släpat efter i flera år. Alla klagar på att det inte händer nått här, att det måste till stora saker för att återigen lyfta Vilhelmina. Vart är förslagen? Hemma runt om i köken händer det mycket över en kopp kaffe, men det lämnar aldrig rummet. Förslag på hur vi ska stärka upp kommunen på alla nivåer tas hjärtligt emot. Men några förslag dyker inte upp. Alla med så otroligt många åsikter, kom med och dela med er av dom.

Vet att detta inlägg kommer med största sannolikhet att skapa debatt. Men låt så ske, dela med er av era tankar och ideér på hur vi tillsammans ska få en blomstrande kommun. För gödsla verkar vi tillsammans ha gjort bra den sista tiden, nu är det dags att så och få det att blomstra!!!

5 kommentarer

  1. Gunilla

    Förtfarande läggs mycket energi från nästan ALLA partier på att smutskasta varandra istället för att jobba för Vilhelmina kommuns bästa. Vem gör något för att marknadsföra gymnasieskolan? Utan en positiv trend där så kommer kommunen att sakta kvävas.

  2. Viveka Abramsson

    Till Gunilla:
    Liknande kommentarer förekommer ofta, bl a på nätupplagorna, och är också en negativ trend som bidrar till bad-will för Vilhelmina.
    Ofta används uttrycket partier och politiker väldigt generellt.
    Vad menar du med ”nästan ALLA partier”?
    Folkpartiet, Moderaterna och Vänstern håller en väldigt låg profil, de syns nästan aldrig i media och som jag ser det så står Politiskt Alternativ utanför diskussionerna.
    Kvar har vi Sossarna, Centern och Kristdemokraterna, men i alla partier finns det väl olika personligheter.
    Även om jag utgår från att medlemmarna står bakom partiernas agerande så undrar jag om du menar, sett till ”min” nämnd, att t ex Annika Andersson, Bengt-Göran Lindfors, Maria Lundqvist, Kaj Sund, Stina Nordlöf, Helene Gavelin och Göran Hahlin, eller att t ex Sanja Tadic, Margareta Löfgren, Katharina Hahlin, Rickard Norberg, Mattias Ihrström, Ulrica Johansson och Tommy Streling i kommunstyrelsen, sysslar med smutskastning?

    För vår del går mycken tid åt till att bevaka olika påhopp och osakliga påståenden, men jag kan lova dig att den mesta energin går åt till att jobba med de frågor och löften som vi gick till val på och samarbetet i nämnd och styrelse går förhållandevis friktionsfritt.

    För tillfället jobbar vi bl a med rekryteringen av en ny skolledargrupp på Malgomajskolan, vi bygger en ny sporthall och kommer att flytta Transportprogrammet till andra lokaler i anslutning till övningsområde och vi kommer senare i höst att diskutera gymnasieskolans framtid och utveckling med förhoppning om fler sökande inför nästa läsår.

  3. Tommy Streling

    Viveka Abramsson,

    enligt ett sista kompletterande kommunalt yttrande, gällande undertecknads överklagan avseende den famösa VIBO-fakturan á 3,16 mkr, tog Vilhelmina kommun beslut om att jag sprider osanningar och kränker politiker och tjänstemän. Så försök inte påstå att jag inte smutskastar, för det har socialdemokratiska majoriteten skrivit under svart på vitt. Enligt Vilhelmina kommun ljuger och kränker således undertecknad. Kommunsstyrelsens ordförande Åke Nilsson (s) uttalade även under KS att oppositionen var rättshaverister med udden riktad mot mig.

    Olagligheter, enligt kommunallagen, är och förblir varje medborgares skyldighet att stävja. Det handlar inte om att hindra genomförande av majoritetens handlingsprogram. Den som hävdar detta, blir även en del i att gräva skyttegravar genom att misstänka ont uppsåt och underliggande syften med överklagningsförfarande.

    Vem som smutskastar vem kan dock inte kommunstyrelsen avgöra, i rättsligt hänseende, utan måste falla under prövning av brottsrubriceringen ärekränkning. Jag ser faktiskt fram emot en eventuell rättslig process. Varvid Gunilla, som skriver här nedan, verkligen ges klarhet i vad som sker bakom lyckta dörrar i politikens Vilhelmina. Och huruvida vem som verkligen eldar i oroshärden, för ”Vilhelminas bästa”.

    Att ta politiken, och sakdebatten, är en sak. Att odla fiendeskap genom ihärdiga personangrepp, en helt annan, då den cementerar blockpolitiken och försvårar, eller i värsta fall omöjliggör, samverkan och kraftsamling. Oavsett medvetna avsikter eller inte, blir personkonflikter följden, med partikonflikter i dess spår. Vägvalet står varje politiker inför, och är personligen ansvarig för, som förtroendevald. Men enligt socialdemokraterna i Vilhelmina, är jag en av de som ljuger, kränker och smutskastar. För kännedom Viveka Abramsson.

    / Tommy Streling

  4. Tommy Streling

    Eva RA Norman,

    (PA) har lagt budgetförslag och remissyttranden långt innan vi hamnade i politiken på allvar den 1 november 2010.
    I vårt senaste remissyttrande till budget finns en mängd förslag som majoriteten haft alla möjligheter att ta del av (har du läst det?).

    Det finns flera remissförfaranden som PA som enda parti lämnat yttrande till. Vi har i styrelser, nämnder och fullmäktige väckt ärenden, lämnat förlag och motioner, under det snart första år som passerat.

    Vi är ett parti som Åke Nilsson och K G Abramsson markerat, före och efter valet, vara ett parti S inte ämnar samverka med. PA tillhör definitivt oppositionen. Och omtalas oppositionen bör du/man seriöst betänka på tilltalet och grunderna. Du skriver på första parkett på VK och tusentals läser. ”Men några förslag dyker inte upp” är dessvärre helt enkelt en ren osanning och misskrediterar PA, som just är en del av oppositionen. Vill du kritisera andra partier, gör det då sakligt med tydlig adress.

    Beträffande förlorade insynmöjligheter, tar jag det i nästa kommentar. Om du bestämmer dig för att ta in denna andra kommentar, vill säga.

    / Tommy Streling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.