Eva RA Norman, Vilhelmina

Kesogifflar

 

Det här behövs till ca 24 st.

50 g jäst
4 dl mjölk
250 g keso
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
12–13 dl vetemjöl
Pensling:
ägg
vallmofrö
Ugn: 250°
 

Gör så här
 
1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den lösts upp.
2. Tillsätt resten av mjölken, keso, olja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla varje bit till en bulle och kavla ut den till en rundel.
4. Skär ut sex snibbar av varje rundel. Rulla ihop snibbarna från den breda sidan till gifflar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrö. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
 
Smaklig måltid

Källa. Hemmets Journal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.