Erika Olofsson, Umeå

Jag har träffat en inspirationskälla!

I Måndags träffade jag kanske Sveriges starkaste kvinna och som direkt sattes på listan bland mina förebilder. Caroline Willfox, en otroligt utåtriktad och söt tjej född 1985 som för några år sedan blev utsatt för en våldtäkt när hon en tisdag skulle gå ut och slänga soporna.

På tisdag morgon höll hon en föreläsning på Östra gymnasiet som hon kallar ’Vägen tillbaka’. Hon pratade i 45 minuter och jag blev så rörd och tagen. Hur en sådan liten tjej kan komma över och vara så utåtriktad. Efter föreläsningen satt jag och två andra från min klass och pratade med henne och inombords tänkte jag bara tanken:’Hur kan jag sitta och klaga över mina problem som jag själv skapat, när denna starka tjej inte hade något val och ändå har kommit över det?’

Vi fick en bok som hon har skrivit som jag ska börja läsa under påsklovet: ’Våldtagen- men jag är fan i mej inget offer’ Den verkar vara otroligt bra och innehåller dagboksanteckningarna som Caroline skrev tiden efter våldtäkten.

Caroline jobbar otroligt mycket för att hjälpa andra som blivit utsatta och far runt och föreläser och håller i andra organisationer såsom vita bandet etc. För mer information om henne eller om vad hon gör besök:
http://www.willcommunication.se/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.