Erika Åberg

Från stress till att må bra

Idag mår jag alldeles utmärkt! Det är så skönt att kunna sova på nätterna, vakna pigg och utvilad. Fortfarande är det en alldeles ny känlsa i mig, varje morgon blir jag lika förvånad över hur det känns. Så har det inte alltid varit.

Under väldigt många år har jag haft svårt att somna om nätterna. Tillslut behövde jag ha tv:n på  bakgrunden för att det skulle gå bra. Det vill säga jag somnade i soffan och vaknade där kring kl 4 och då kunde jag lägga mig i min säng. Inte helt optimalt. Jag har mått riktigt dåligt.

Jag har nu gått drygt halva den utsatta tiden på Stressklinikens gruppterapi. Det är riktigt bra och jag skulle unna alla att få gå där! Det är en livsskola, applicerbar på alla människor – stressade eller inte stressade. Vi uppmuntras där också till att börja träna och det var sedan jag började göra det som jag märkte den stora skillnaden i hur jag mår. Jag har kunnat gå upp i arbetstid och jag har energi kvar om dagarna. 

Lägga om helt och hållet

Nu har jag bestämt mig för att jag ska inte nöja mig med att träna, jag ska nu även fasta och då tillkommer även det här med att sluta snusa. Under en period har jag samlat på mig kunskap om hur man fastar, jag har bollat tankar och idéer med Tom Juslin, som skriver fasteblogg då han fastar, jag har samlat recept på egna frukt- och grönsaksjuicer, jag har till och med köpt en råsaftcentrufug för att enkelt kunna göra så mycket drycker själv. Idag gick jag förbi på Tehörnan och pratade med en av dem som arbetar där om vilka teer man bör dricka och inte bör dricka. Jag fick en hel del tips som jag senare kommer delge er här.

Så jag håller nu på att trappa ner det där med snusandet och ska dra ner på kaffet nu också. Det gör jag nu innan själva fastan för att allt inte ska komma på en gång. Tror det är rätt smart tänkt av mig där!

Följ med mig här! Bilder kommer det också publiceras här framöver.

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Anna Erix

    Men vad kul Erika! Jag fastade förra året och även denna vinter just innan jul. Följde ganska strikt det schema nämnde Juslin lagt ut här på VK-bloggen. Det är faktiskt väldigt skönt, och man mår skumt bra av det. Kaffe är min stora last numera(slutade med nikotin för tre år sedan)och jag botar den huvudvärk jag drar på mig regelbundet p g a för mycket kaffe. Längtar redan tills nästa vinter då det blir dags igen.

    Kram Anna (jo mu-/ F!-Anna)

  2. Erika Åberg

    Svar till Anna Erix (2013-02-22 07:33)
    Hej Anna!

    Du ska inte dra igång med mig nu då? 😉 Jag tänker nästa helg endast äta kokt mat och sedan dra igång under v 10.

  3. Helena Nilsson Springare

    Spännande.. det är inte det lättaste att göra alla de där sakerna på en gång, men bara at ha bestämt sig ger en skön känsla! Jag brukar avgifta mig från kaffe då och då och fy tusan så dåligt jag brukar må. Men sen efter tre veckor UTAN kaffe: Fy tusan så pigg man blir av kaffet igen 😀

    Lycka till med alla positiva förändringar!

  4. Erika Åberg

    Svar till Helena Nilsson Springare (2013-03-03 10:17)
    Hej Helena!

    Jag är en sådan person som måste gå all in, så att säga 🙂 Och det går rätt bra, måste jag säga! I morgon börjar jag trappa ner för fastan – då kommer nog nikotinsuget helt att försvinna. Kaffet behöver jag inte längre! Jag sover mycket bättre och är mycket piggare redan! Ska bli spännande att se hur jag mår efter fastan också! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.