Punkt 5 – gå ner i klädstorlek

Jag har gått upp för mycket i vikt sen jag första gången lyckades gå ner så pass mycket att jag kände mig mycket nöjd med min vikt och mina klädstorlekar. Nu är det dags att återgå till mina tidigare sunda vanor men med några små förändringar. Inte totalförbjud på en gång denna gång.

Planen är att inte räkna kalorier eller liknande. Göra det enkelt teoretiskt. Laga mer mat från grunden och använda mer grönsaker, bönor m.m. och mindre pasta, ris, kött.Tänka på hur stora portioner jag äter. Inte gå omkring och småäta även om det är grönsaker och frukt och nötter eller hårt bröd.

Måndag till torsdag. Inget socker – alltså ingen läsk (inte ens light), jucie, kakor, godis, glass, torkad frukt o.s.v. Endast naturella nötter (ehum-redan brutit mot men gjorde apelsincashewnötter själv med förmodligen mindre olja än i köpta salta – dessutom var de till en maträtt.) Ingen snabbmat – pizza, hamburgare, kebab, billys o.s.v.

Fredag till lördag – litet intag av godis eller liknande. Lite onyttigare mat  är tillåten. Lite sötad dryck.

Söndag: Hade jag tänkt som min salta dag. Kanske snabbmat om känner för det, lite ostbricka eller liknande men reglerat efter hur mycket och vad jag ätit tidagare under veckan.

Speciella dagar. Högtider, min födelsedag, andras födelsedagar eller fester. Efter förnuft och ta bort att får äta ’onyttigt’ under helgen.

Det känns som att min plan är bra. Visserligen har det inte ens gått 1 vecka än men jag har viljan så då fixar det sig. Det svåraste blir nog att säga nej till onyttigheter när någon annan bjuder eller om det finns framme för att min kombo äter något eller om vi har besök och bjuder på fika. Men det finns ju nyttigt fika, det finns frukt och te är gott att dricka utan något att äta till.

Och träna ska jag naturligtvis göra med det har blivit så pass självklart för mig att det inte finns med i planen för det nya sunda livet.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.