Första intervjun i Skellefteå avklarad

Imorse var jag på en intervju för jobb som personlig assistent. Hade försökt förbereda mig under gårdagen genom att hitta svar på de vanligaste frågorna och läsa tips på vad man bör/inte bör göra under en inverju. Informerade referenspersoner och skrev ut komplett cv och tog fram registerutdraget från polisen. Kände mig ändå inte helt förberedd. De för mig två svåraste frågorna var jag inte helt klar med.

Vad är dina starka och svaga sidor.

Jag tänker efter, hittar sidor hos mig själv som jag behöver jobba med. Sen kommer problemet. Hur ska jag, på en intervju få det att låta naturligt? Relevant för det jobb jag söker? Jag vet faktiskt inte. Men jag tror att jag denna gång fick följdfrågor som verkade till min fördel.  

Själva intervjun gick till min förvåning rätt så bra. Bästa intervjun hittills för min del tror jag. Samtalet flöt på bra och jag fick fram det jag ville ha sagt. Jag vill inte hoppas på för mycket men jag fick en bestämd känsla av att det bara handlar om att passa ihop mig med en lämplig brukare. Sen följer ett första möte och om det känns bra inskolning och en vikarietjänst. Jag fortsätter hålla tummarna och försöker komma på

För att fira att det fick bra ska jag börja fixa tavlor till lägeneten. Det vill säga, hitta favoritkort jag själv har tagit, förbättra lite och när jag har råd. Beställa förstorad utskrift på canvasduk och sätta upp på väggen. Ska under helgen även avsluta mitt blogginlägg om lägenheten. Saknas bara några  bilder 🙂

För tips om hur man tar sig igenom en intervju se bland annat:

Shortcut

Dolda jobb. Dolda jobb finns även på Facebook.Där kan man ställa frågor om jobbsökande och få kloka svar. Dessutom kan man tipsa andra om jobb som inte finns utannoserade och själv få tips. Dock stort fokus på södra sverige än så länge.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Carin

    Det där är alltid svårast. Och vilka dåliga egenskaper är relevanta men inte kommer få arbetsgivaren att tro att det gör dig olämplig för jobbet?
    Jag brukar säga att jag är för omtänksam. 😉

  2. Kristin Stenberg

    Svar till Carin (2012-01-19 17:44)
    Mm. Det där med att hitta balans är alltid svårt. De förstår nog ändå oftast ändå att man förberett sig med att hitta lagom dåliga egenskaper.

  3. Elizabet Westerlund

    Det finns ju en tendens att välja att säga egenskaper som alla andra säger som egentligen inte säger mycket. Att man är överambitiös och alltid jobbar för mycket o.s.v, sånt man tror arbetsgivaren vill höra. Jag tror på att någon slags ärlighet är bra – även om man inte behöver välja sin mörkaste sida. T.ex. kan jag säga min självkänsla – som inte påverkar mig i det dagliga arbetet nämvärt förutom om jag har en riktigt dålig dag. Men det är någonting jag är medveten om och arbetar med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.