Det gör ont vid varje hjärtslag

Det gör så väldigt ont varje gång det där negativa beskedet kommer. Efter en intervju, efter att nervöst ha väntat på det där samtalet som kan avgöra allting.

Jobbansökningar som inte ens leder till en intervju är mest frustrerande. Där finns det inte lika mycket hopp.

Två gånger har det hänt hittills. Ett var ett sommarjobb i Örebro som kunde ha utvecklats till ett tillsvidare jobb. Samtalet om intervju kom helt oväntat eftersom jag inte hade sökt det. Efter intervjun kände jag att jag ville ha jobbet. Dels för att kunna stanna kvar i Örebro men även för att det hade varit utvecklande och arbetsplatsen verkade vara bra. Ett litet företag med trevlig personal.

Och så i Söndags var jag på en intervju för ett jobb jag först var lite tveksam till. Vaket nattjobb, fixar jag verkligen det? Personlig assistent. Efter intervjun,det kändes rätt. Jag var, är fortfarande övertygad om att jag hade fixat det där jobbet. Det hade blivit bra. Jag trodde att det kanske äntligen var min tur.

Bägge samtalen kom sent på eftermiddagen. Tack men nej tack, vi har valt att anställa en annan flicka. Eller ja, de sa kanske inte flicka men det spelar inte så stor roll. Tack ändå och svälja gråten som var på väg. Och hade jag varit smart hade jag frågat vad det var som gick fel, vad jag hade kunnat göra annorlunda. Tagit reda på hur långt bort från jobbet jag var. Men nej, hjärnan tänker på de sakerna först efteråt.

Och så lite tårar. Bryt ihop och gå vidare sen. Snart är det din tur ska du se. Och redan imorgon ska jag få mer information om något som ett företag kanske ha på gång åt mig. Inte lika stor omfattning som jobbet jag inte fick men någonstans måste man börja. Och en liten inkomst är alltid bättre än ingen alls. Och jag vill verkligen komma igång med att jobba nu. Måste visa det imorgon.

Idag fokuserar jag på helt andra saker. Baka bröd och göra en klassisk fiskgratäng. Först iväg till affären för att handla. Frisk promenad i dagsljus är alltid bra.

Någon dag kommer det att vara min tur. Någon dag kommer mitt hjärta att hoppa istället för att sjunka. Don’t stop believing baby…

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Carin

    Jag känner igen det där från en annan bekant.
    (Jag jobbar själv på ett bolag som utför pers ass i bland annat
    Ske-å och Norsjö. Om vi behöver folk ska jag skicka dig info direkt! Eller om du vill skicka in ett CV som är lätt att grabba tag i när man behöver nån fort?)

  2. Carin

    Du kan mejla till [email protected]
    Du kan även besöka hemsidan http://www.alpha-assistans.se
    I mejlet kan du skriva att du skickar in en spontanansökan, vi sparar nämligen allt i en pärm så även om det inte kommer ett samtal just nu så har man alltid papprena i åtanke. Vi expanderar massor också så det behövs personal titt som tätt. 🙂
    (Kontoret finns i Norsjö, om det spelar någon roll.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.