Varför jag är med i Booked

Jag erkänner. Jag är en bibliofil. Jag älskar böcker. Jag vill ha dem i bokhyllan. Så fast jag också älskar bibliotek växer mitt bokbestånd på alla möjliga sätt och vis. Drömmen är helt enkelt att så småningom ha ett eget bibliotek.

Som en riktig bokälskare blev jag därför väldigt exalterad när jag upptäckte Booked. Gratis böcker, vad kan bli bättre?. Eller nåja, man ska skriva något om böckerna minst två gånger på Facebook, Twitter eller i en blogg. Social marknadsföring på gott och ont helt enkelt. Det går nämligen utmärkt att inte tycka om en bok och skriva det. Och jag gillar även att skriva om böcker så därför är Booked perfekt för mig.

Den första boken som jag fick läsa var en ungdomsbok, "Mirakel" av Renate Nedregård. Inte så imponerad. Kom fram till att jag inte var rätt målgrupp.

Andra boken som jag fick läsa var en e-bok. Mannen i Shanghai av Åsa Lantz. En bok som trots det något krångliga formatet (läste på datorn, har ingen sån där fin surfplatta än) fångade mig. Kanske lite överdriven men smatidigt jäkligt spännande.

Numera hoppas jag på chansen att få en bok oavsett vilken bok det är. Det går ju faktiskt aldrig att veta vad man tycker om eller inte innan man har läst något. Lotta Lundbergs "Ön" anmälde jag mig till bara någon minut efter att mailet hade kommit.  Jag hade därför tur att få hemskickad. En riktigt fin inbunden bok som verkar väldigt bra. En ö i Söderhavet. En svensk läkare. Turister från en lytxkryssning som anmäler sexuella övergrep. En brittisk socailchef som ska utreda saken. "Under några heta veckor kommer allas föreställningar om frihet, sexualitet och skuld att ställas på sin spets." (från baksidetexten)

Ibland är det är ganska lätt att blanda ihop namn. Först när jag läste vilka andra böcker som Lotta Lundberg skrivit insåg jag att jag läst flera böcker av henne och gillat dem skarpt. De jag har läst hittills är  "Låta sig hända". "Färdas på en blick". "Skynda kom och se". Tror jag i alla fall. Det kan hända att jag bara har tänkt på att läsa "Låta sig hända" utan att någonstans har hittat boken. Hm. Måste kolla upp på något sätt. I alla fall så ser jag därför nu extra mycket fram emot att sätta tänderna i ön och sen ha den stående i bokhyllan. Börjar ikväll är tanken.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.