Vad gör egentligen pensionärer hele dagarna?

En kväll när jag gick ut i ett ärende att slänga sorterade sopor blev jag omåkt av en pensionär på spark som hade en väldig fart, susade förbi sin infart och vidare ner mot kyrkan i en  stor båge runt parkeringen. Hon såg busig och lycklig ut och sa anfått till mig :"Jag var tvungen att åka ända ner!"

Hon hade alltså inte ens något vettigt ärende! Okynnesåkning vill säga!

  Genast måste jag forska i detta. Pensionärer säger alltid att dom går upp så tidigt typ kl. 05.00 och samlar präktighetspoäng genom att berätta hur mycket dom hunnit göra. Men det kan ju ingen människa kolla om det stämmer! Kl 05.30- inte kan jag ränna runt i byn och verifiera att det pågått bullbak, bokskrivande, virkning, inramande av barnbarnsfoton eller kvastbindning eller vad dom nu säger att dom gjort.

Dessutom smygvilar dom utan att släcka lyset! Går upp 05.00 pyttsan- sedan vilar dom kl 06.00-06.40, drar sig upp och dricker kaffe, vilar igen till framåt 9, sedan spatserar dom ut beskäftigt för att rapportera till oss hur duktiga dom varit!

Sen tar dom sin pyttelilla bil och far ut på vägarna i akt och mening att irritera oss andra och vara i vägen. Så påstår dom att dom ska till frissan, eller läkaren, men dom åker bara omkring och kollar in huset som á Margit bodde i, hur mycket hackspetten gnagt, vars tjädern gick över vägen -83, om dom bytt reklam på ICA, om n´Birger sått kornet än, om ´n Tage sågat färdigt med Bamsesågen än, och om hans svåger verkligen var där och hjälpte till, vilken bil som står på vems gård samt hur välklädda eller snoriga barnen är.

Dom sitt däri bilen och hjulen rullar sekeligare och sekeligare och deras huvuden som inte alls farit till frissan snurrar runt runt som ugglor. 

När andra ansvarsfulla medborgare ska på affärn, då är dom där i värsta ruschen och ska mickla med rabattkuponger, mynt, tips, paket och mediciner och låtsas inte höra, och småbarnsföräldrarna får blodsockerfall och yrsel och utmattningssyndrom. Just när de övertygat sina barn om att det är tisdag och det blir inget godis- måste pensionären handla godis och läsk och kakor till SINA barnbarn. Jojo.

Är detta samhällsnyttigt? Är det snällt? 

Sen far dom hem till varandra och pimplar kaffe och äter bullar som dom inte alls bakat själva, utan lurat barnbarnen att göra, och bara surrar om vad som har hänt sen sist- DET är vad dom gör, och nu är det vetenskapligt fastslaget.

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Sofie

    Härligt – äntligen fick Bamsesågen sin rättmätiga plats! Som jag längtat!! Bamsefräsens tur nästa, eller…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.