Mer pensionärstrakasserier

Jo- och så ska alltid pensionärer berätta om hur det var "förr". Det är ändlösa ospännande berättelser om när dom skulle gå och hämta mjölk hos Aina på Nolby och gick vilse 45 meter från huset, och hur det var när grannen skadsköt en hare som for iväg och la sig att dö i grannbyn, och nån kossa som hette Dala som sprang omkull dom, eller hunden Skalla som knep en skinkstek på jul. 

Pensionärer kommer aldrig ihåg vad dina vänner heter även om du haft dom i 20 år, men varenda husdjur som korsat deras väg kan dom komma ihåg namnet på.

Det är förbittrade historier om grannar som tagit julgranar, brevbärare som snott post och fruktansvärda berättelser om hur barn bränt sig, drunknat, blivit felopererade,fåt extremt ovanliga sjukdomar, blivit inlåsta eller fått ansiktet söndertrasat av en galen boxer (som hette Buster).

Vill vi höra på detta? Nä. Då inträffar det som är ännu värre: de börjar prata om sjukdomar. Som dom har, har haft, deras släktingar lider av- ja t.o.m. sjukdomar och krämpor som någon någon gång kan tänkas råka ut för.

Stoppa dom. Det vi vill höra är när dom talar om nutiden. Det är så skoj, när dom försöker förklara vad Spotify är, hur betygssystemet funkar, var man köper frimärken, hur man kollar försäkringar på Compricer eller hur man hittar ett redigt bra raggsocksgarn.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.