Hallå? Nån därute…

 …som liksom jag INTE gillar 70- tals grejer? Kan vi inte starta en FB-grupp som heter nåt i stil med Vi Som Var Med Då Det Hände Och Inte Gillar 70-talet! Nu brukar jag i.o.f.s. säga "såhär var det inte på 70-talet" när det är något som är sämre nuförtiden, eller bara för att raljera för valparna i min klass om att jag faktiskt Var Med Då! IRL!

Men vad jag menar är stilen, färgerna och det. På den här FB-sidan kunde vi visa foton och lista alla fasor! (Spretluggen kom väl på 80-talet och lever i högönsklig välmåga kvar i vissa isolerade avlägsna byar). Men det andra!

De hemvirkade plastmattorna i skrikiga färger, ofta runda, de urläskiga askkopparna- antingen hemgjorda i koppar eller keramik- eller som turist souvenirer, det mörkblåa kökskaklet var snyggt- men inte ihop med mörkbrunt, illgrönt och orange!!"

Vävda dukar i syntetmaterial, turkosa toastolar, plasttapeter, heltäckningsmattor, betongkällare med iskall gillestuga, och efter oljekrisen 1975 (Storoljekrisåret, som jag och Ellen skulle kallat det) tokisolerade hus med bortglömd ventilation.

Furuinredning i kök och spaljéer som inte gick att få ren hur man än skurade. Minns lukten!

Frisyrerna…De fruktansvärt bäckenbensförträngande jeansen, gabardinbyxorna, de tajta skjortorna med stor krage som skulle ligga utefter axlarna, de jättelånga skrikfärgade halsdukarna, syntetpälsjackorna, de prasslande täckjackorna, platåskorna och killarnas kameltå…

50- och 60-talet går an, de är charmiga ändå. Men 70-talet- vad finns gott att hitta där utom Gröna Vågen? Inte konstigt att den fick fäste som en stark motpol…

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.