Sigvard Bernadotte i köket

 

Ingen gräddsnipa idag heller, men en så otroligt vacker retro kaffepanna design Sigvard Bernadotte.
Idag har jag varit på besök hos min farmor. Över en kopp kaffe pratade vi om både det ena och det andra. Jag hjälpte henne med lite pappersexercis, det är inte så lätt längre när man börjar närma sig 92 år och minnet sviker emellanåt.
Som tack för hjälpen fick jag två presenter av min älskade farmor. Hon är så snäll!
En såå otroligt vacker kaffepanna. Precis en sån som jag ALLTID önskat mig! En Sigvard Bernadotte med handtag och knopp i bakelit.
I pannan har det kokats kaffe många gånger och den är absolut en del av mina minnen från barndomen. Minns när jag var liten och var hos farmor det var jämt ett äventyr. Hon kunde verkligen få den mest trista tråkiga vardagssyssla att bli spännande och rolig. Gräsklippning, bärplockning, tunnbrödsbakning, städning i missionshuset..
Ja, listan kan göras lång. Och för att inte tala om vår morgon gymnastik. Farmor var ju ung och spänstig på 30-talet så hennes morgongymnastik var ganska lustig. Inte som mammas discogympa direkt. Nu när jag tänker tillbaka på det så inser jag hur himla charmigt allt var. En riktig helyllefarmor. När vi åkte till missionshuset häktade farmor på cykelkärran på sin cykel. Där i cykelkärran satt jag med hilka på och skrek av förtjusning. -Fortare, fortare farmor. Då var det inga spaceiga barnsadlar som gällde. Ganska coolt! Mmm helt klart bullerby feeling över min barndom.
Ja just det…
Present nummer två, en ur läcker tavla. Kan kanske vara från 50-60-talet, skulle jag gissa. Det spelar egentligen ingen roll för mig från vilket årtal tavlan är ifrån, den har ett affektionsvärde för mig. Tänk att vissa saker i ens hem är helt ovärderliga. Som kaffepannan och tavlan, varje gång jag ser på dessa två vackra saker tänker jag på min farmor och alla härliga stunder vi haft tillsammans.
Dagens citat:
”Saker är vackra om du älskar dem”
 
Over and out!
 
 
 

En kommentar

  1. Elin

    Hej gumman, vad roligt att du börjat blogga! Förstår precis vad du menar om det där med saker.. Jag är väl lätt manisk när det gäller prylar och då inte dyra snajsiga grejer utan saker som väcker en känsla. Jag kan känna ett lyckorus av ett gammalt glas eller få en mysig känsla i ett helt rum av att en gammal filt har vackra färger. Äh, jag vet att du vet vad jag menar! I veckan ska jag ta tag i att lägga upp en massa saker på Tradera för första gången, spännande! Puss på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.