Tankar om gamla saker och att återanvända vackra saker

Ett år har snart gått sedan vår son föddes. Graviditeten medförde naturligtvis en hel del viktökning 😉 Men snart är alla kilon borta.

Kläderna som jag handlat sen jag fick Tarzan är nästan alla secondhand. Helt otroligt när man börjar tänka på vad folk gör sig av med.

Det är fler än en gång jag och gubben varit på Gimonäs Återvinning och förundrats över vad folk kastar i containern. Vissa saker är helt nya! Vad har hänt med oss?

Är det så viktigt för oss människor att ha det senaste köket, tapeterna, möblerna, gardinerna, lamporna, kastrullerna, skorna, kläderna, leksakerna osv. Listan kan göras lång, väldigt lååååååååååååång!

Har vi slutat måla om möbler? Ta tillvara på gammalt tyg och sy nya saker..Vi kastar en tjusig gammal 70 tals tröja som någon farmor, mormor eller släkting lagt ner kärlek på att gör. Istället borde vi remsa upp garnet och göra nåt nytt, tjocksockar till vintern eller goa benvärmare.

Ja, jag har då bestämt mig för att ta tillvara på gamla saker. Det är en utmanning att få det passa in i det årtionde vi nu lever i.

Många av Tarzans leksaker är mina gamla som mamma sparat. Böcker,lego, duplo och en massa coola 70-tals kläder. Jag gillar det!

Idag hämtade jag ett av mina hittills absolut vackraste secondhand fynd. En liten virkad aftonväska.

 

 

Nu väntar en hel timme vampyr-tv, True Blood. Åh den stört sköna soundtrack låten, med Jace Everett.

 

2 kommentarer

  1. Josefine

    Jag gillar att sy, så jag försöker återbruka gamla tyger och kläder till nya. Jag har dock svårt för att helt låta bli att köpa nytt (det finns ju så mycket fint), men då försöker jag köpa ekologiskt tyg så långt det är möjligt.

    Jag tycker det är jättesvårt att hitta kläder till mig själv på secondhand (måste nog gå i skola hos dig), men barnleksaker är ju perfekt att köpa begagnade.

    Gillar väskan, läcker!

  2. Malin Nordström

    Jag har inte alls haft problem med att hitta kläder till mig själv på secondhand 🙂 Inte till Tarzan heller, många barnkläder är ju i toppen skick, knappt använda.
    Det mest till mig själv har jag hittat på Tradera och Emmaus. Passa på att besöka Emmaus sista helgen i varje månad, då har dem halva priset på ALLT. Då är det jätte billigt.

    Kul att du gillar väska 🙂

    Lycka till i secondhand djungeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.