Snuskigt ärlig bok i brevlådan

Igår kröp jag ner i sängen med en snuskigt ärlig bok 🙂

Min svägerska tipsade mig om den, och det är klart att hennes boktips gick hem. Jag frågade henne.

-Niina, är det en bok som man måste ha i bokhyllan?

Hon svarade.

-Ja, det är det!

Nu finns den i min bokhylla också.

Bild från: www.bokia.se

"Jag är bara så trött på superdupermorsor, självuppoffring, martyrskap, husfridsknull och falska glättiga fasader. Jag längtar efter verklighet, sårbarhet, och magar med hudbristningar. Efter människor som vågar vara sig själva utan djupa klyftor mellan hur de känner sig och vad de verkligen visar upp. Efter nya Marior som av egen vilja och egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistisk sex när lille jesusbarnet somnat. Mammor är väl också människor, eller? Sårbara. Svaga. Vilda och ömma. Känslor som kommer och går. Tänk om vi skulle våga vara oss själva en stund innan vi dör. Tänk om vi skulle fatta hur jävla vackra vi är. Här är en bok med krönikor som jag skrivit i tidningen Mama och delar ur min blogg som funnits i två omgångar. Kom nära."
/Mia Skäringer 

2 kommentarer

  1. Lisa Tykosson

    Först och främst tror jag att jag vill låna den boken! Sen satt jag och kikade lite i din blogg och hittade inlägget om kvinnoträffarna på söndagarna, hur blev det med det? Ska vi göra ett nytt försök???

  2. Malin Nordström

    Kul att du kikat in på min blogg 🙂
    Ja, kvinnoträffarna ja…
    Tiden lixom rinner iväg, men vi brukar ju ses sista söndan varje månad. Inget bestämt, vad jag vet till nästa träff. Men jag tycker att vi ska prova Schmäck 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.