Gardinstänger – vackert inramade fönster

Redan långt innan vi köpte vårt lilla Per-Albin torp så bestämde jag mig för att ha gardinstänger gjorda av rundstav och hyllkonsoler som gardinfästen.

Förutom att måla en massa möbler, har jag jobbat med att få ordning på alla rundstavar. Måla, måla, måla..

Iköket valde vi att ha vita gardinstänger och vita konsoler. När dessa väl satt uppe på väggen kändes det som att nåt saknades. Hmm, kanske vore det fint med ett hyllplan ovan på konsolen.

Med raska steg gick Fröken Malin ut i den gamla fallfärdiga ladugårn och hittade en planka som var alldelens grå. Grå av tiden tand.

Resultatet blev helt ok, men om man inte blir nöjd med gråfärgen och vill ha den ännu gråare, kan man måla plankan några varv med järnvitriol.

På hyllan står en havregryns burk som vi fick i bröllopspresent, den vackra köksvågen i skönt 50-tals mintgrönt som jag fyndad för 20 riksdaler på loppis, den lilla trädockan som jag fått av min moster och den fina godis burken som jag hittade på ICA strax innan jul.

I sovrummet, valde vi vita konsoler men med järnvitriolad rundstav samt hyllplan. Även det här hyllplanet kommer från vårt lilla sågverk.

På hyllan står den allra tjusigaste keramik figuren. En militär. Såå fantastiskt fin. När jag såg den kunde jag inte tänka på nån annan än min pappa. Herrejisses så likt.

Älskade Tarzan fick en annan variant. Röd rundstav och vita konsoler, men där valde att sätta fast en liten prinskrona som jag målade med hobbyfärg.

 

Ha det bra så länge och på återseende…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.