Ska bara – glutta i farmors gamla receptbok. Ska bara…

 ..så har dagen varit.

Ska bara….

Flakar runt, hit och dit. Får förvisso en hel del gjort men kanske inte alltid det optimala. Att flaka runt alltså.

Förmiddagen tillbringade jag med en varm kopp kaffe vid köksbordet och tittade igenom min farmors gamla kokböcker. En massa god saker.

Jag planerar baket inför mitt stundade adventsfika tillsammans med mina vänner. Det ska bli så mysigt, hoppas bara att nån kan komma. Brukar ju kunna vara en hel del aktiviteter innan jul, särskilt om man har barn.

Men jag hoppas iallafall att det kommer några <3

I farmors alldeles egna recept bok hittade jag ett recept på Nalle kaka – minns att jag gillade den när jag var liten. Tänkte prova på att göra den – men hacka i lite färska fikon också. Torde smaka ljuvligt, eller vad tror ni?

En självklarhet till jul är underbaraclaras saffransskorpor som jag gjorde ifjol. Går snabbt att baka och funkar fin fint som en liten julgåva tillsammans med ett julkort att hänga på grannens dörr.

Pepparkakor är ska naturligtvis bakas också – men det tänkte jag göra tillsammans med sonen och gubben. En massa älgkakor lär det bli med kristyr förstås.

Ja, mandelformar också såklart – med lingonsylt och glasyr.

Får skriva ner dom här favoriterna i min fina receptbok – lika bra att ha sånna här godingar sparade på två ställen 😉

Skickade med en handlingslista med gubben så nu längtar jag bara tills han kommer hem och jag kan sätta igång att baka. Det blir ett test av Nalle kakan – kanske får bjuda hem nån på kaffe.

Ha nu en ljuvlig afton och på återseende.

/Fröken Malin

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.