En historia, ett nu och en framtid

Det här bordet står på vårt sovrum – en liten plats ganska vilsam för ögonen! Så idag tänkte jag på var alla sakerna kommer ifrån. För fastän det rör sig om så få saker, finns en rik och sammansatt historia.
 
Själva bordet kommer från ett håll, Bibeln från ett annat, de båda dukarna från två olika håll och växten o krukan från ett par andra. Och alla sakerna har sina egna historier. Längre, kortare eller någonstans där mittimellan. På det sättet kan man titta sig omkring i huset och i livet. Och upptäcka att vi lever mitt i, både vår egen och andras historia. Som tillsammans skapar ett nu och en framtid.

Ibland läser jag i Bibeln som ligger på bordet, speciellt då jag läser i Psaltaren. Det är en gammal engelsk översättning. Språket har så sköna ord och uttryckssätt, lite annorlunda mot vad man är van vid. Och också här finns en intressant historia, men också ett nu och en framtid…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor