Alla de här små sakerna!

Alla de här små sakerna! Ni vet de här som man sätter upp mellan krukväxter och lite överallt. Utan att egentligen veta om man vill ha dem där.

Det finns de som bara har några få saker i sina fönster. En eller ett par krukväxter, plus någon enstaka sak och så kanske en lampa i varje. Och som jag beundrar sådant, då jag kommer hem till dem som har det så, och tänker att så vill jag också ha det.

Så varje gång jag städar fönsterhyllorna tänker jag att jag inte ska sätta upp alla de här småsakerna igen. Men så – utan att jag egentligen vet hur det gått till, så står de där igen! Som nu senast på fönsterbrädan över diskbänken. Jag plockade ändå fram några burkar, som stått undanställda ett tag. Allt för att skapa lite miljö omkring oss. Men nu står de där igen – små grodor, små stenar, fossil och mineral. Tillsammans med  mini-dinosaurier, små höns, en gammal hund och ja, jag vet inte allt.

De har hoppat upp som av gammal vana, och liiite småtrevligt är det ändå! De blir ju som gamla vänner då man haft dem där sedan länge. Alla de här små mellansakerna, som inte är de väsentliga och tongivande, men som fyller ut däremellan och på något sätt betyder mycket ändå.

Men på fönsterhyllan i sovrummet har jag dock lyckats till en del. Där åkte alla småsakerna ner i en låda när jag städade senast. Och där ligger det mesta fortfarande kvar – trots att jag stoppade ner dem för över en vecka sedan!

                   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor