En knopp att vårda

Det är november och kaktusarna blommar!

Nåja, åtminstone har de massor av knoppar, ett par av dem. De som nu nästan blommar, i alldeles rättan tid, står i ett fönster i en hall i vårt hus. Sen har vi flera stycken till. De står på en specialplats, som är tänkt som en form av krukväxt-drivhus. Konstaterade för någon vecka sedan att dessa  inte blommade. Konstaterade också att en av dem mådde ganska dåligt. Bladen längst ut var alldeles mjuka och såg ut att vissna bort.

Så jag började klippa och ansa och upptäckte något intressant. Att just denna kaktus som mådde som sämst hade bildat några knoppar. De satt längst ut på några blad, som var alldeles mjuka, som på väg att vissna. Särskilt stora var nu knopparna inte, och idag fanns bara två knoppar kvar. Fanns – för en liten stund efter att jag kollat fanns bara en knopp kvar. Den knoppen såg dock ut att må ganska bra, och jag hoppas den får vara kvar och blomma en dag.

Det är lite märkligt ändå. Visst är jag glad för de båda krukorna med sitt överflöd av knoppar, ett par av dem just på väg att spricka ut. Men jag är minst lika glad, om inte mera för den ensamma knoppen på en kruka väg att dö ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter