Den traditionsenliga skolavslutningsdiskussionen!

Så var det dags igen! Den sedvanliga diskussionen som dyker upp vid varje terminsavslut. Snart lika traditionell som själva skolavslutingarna. Jag menar den om kyrkans vara eller icke vara. Om hur mycket psalmsång med mera det får vara, och om ordet Gud över huvud taget får nämnas.

Såg en lärare som uttalat sig att det står i läroplanen att eleverna ska lära sig psalmer. (Har inte kollat, men gissar att hon som lärare har koll.) Hon undrade hur de ska lyckas med detta om de inte får sjunga några? En ganska så berättigad fråga.

Men Jan Björklund tycker tydligen att de får. Han lär till och med tycka att julevangeliet ska få finnas med vid skolavslutningen i kyrkan. Så att eleverna vet varför vi firar jul! Och han är ju skolminister, så det måste väl räknas. Även om skolverket, enligt Björklund, tyder skollagen lite nervöst.

Skolverket kanske också skulle behöva sjunga lite psalmer. Det är faktiskt lugnande!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor