Det här med beredskap…

Det är lite märkligt det här med snön, och med beredskapen! I synnerhet söderut i landet. Men ojdå snöar det – i år igen!

Har ju faktiskt bott därnere tidigare, visst var det snövintrar ibland, men vad jag minns så fungerade kommunikationerna och man kom fram dit man skulle. Men jag bodde inte i Stockholm förstås. Och kanske var det lite lugnare förut, mindre stormar och så. Eller har man glömt?
 
 
Häruppe finns det beredskap – av ett bättre slag. Lite mer traktorer – stora sådana, skulle kanske lätta upp situationen söderut också. Kan bättre förstå det här med flyget. Inte så lätt att skotta uppe i atmosfärererna. Ingen "Chitty-Chitty-bang-bang-traktor", man lätt kan fälla ut vingarna på och sopa undan lite grand. (Någon minns kanske den gamla filmen, samtida med Mary Poppins.) Och det verkar vettigt att inte ta några risker. Men nere på marken på landningsbanorna? Nåja, jag är inte så insatt, så jag kanske inte ska säga för mycket.
 
Men jag är glad att jag bor i den rätta delen av landet nu, i synnerhet om vintern.
 
 
Får mig att tänka på det här med beredskap. Har jag en andlig och mental sådan, om en kris-situation skulle uppstå av värre slag än vinter? Den vet man ju ändå att den kommer! "Tror jag ska tänka på det idag" som Skalman sa. Och kanske imorgon också…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor