Inte liknar jag väl Mumminmamman?

"Mamma är som Muminmamman" sa sonen en gång (många år sen nu) när han och pappan släppt av mig någonstans dit jag skulle. "Hon har alltid handväska".

Det stämmer på ett sätt. Det är ju liksom praktiskt att ha med sig någon typ av väska för att få med sig det man mest behöver. Tror dock att mina "handväskor" är lite mer praktiska än Muminmammans. De flesta vet nog hur hennes väska ser ut – liten och svart och så håller man den i handen.

Det är det sistnämnda som inte passar mig. Har hellre en sån där liten rygg-säcks-handväska eller en sån som man sätter runt höften. (Och som jag just nu inte kommer på vad de heter.) Då har man händerna fria till annat.

Sen har hon ju alltid förkläde, Muminmamman. Där är vi inte lika, för det har jag sällan eller aldrig numera. Det är ju lika enkelt att tvätta en t-shirt eller vad man nu har på sig när man stökar i köket. Och som dessutom inte behöver att strykas, som förkläden som regel behöver.

Men det är ändå lite hemtrevligt med förkläden. Har sparat ett par stycken i städgarderoben. Resten har vi har sålt på loppis – både egna och ärvda. Ganska lättsålt faktiskt, så kanske finns det något av en Muminmamma inom fler än man kan tro.

Men kanske har jag en annan likhet med Muminmamman. När det gäller vad jag tycker om och inte. Nu är jag kanske inte så extrem att jag skulle lägga guldklimparna ute i trädgården (om jag nu hade några). Eller samla på hajtänder. Nåja, fossila sådana kan ju vara, men inte nutida som Muminmammans. Men jag kan vara nästan överförtjust i något som är både skamfilat och nött, och inte ser någonting ut för världen. Medan jag är ointresserad av en del, mer värdefulla saker, i pengar räknat. Eller som andra tycker är vackert.

Men en sak gör jag inte lika, med den godmodiga sago-mamman frän vårt östra grannland. Jag sopar inte skräpet under mattan. Förhoppningsvis inte på något område!

Skamfilad kruka jag gillar!

Servis jag inte frågar efter, nästan tvärtom, fast många andra blir förtjusta då de ser den.

Förkläden jag inte använder, speciellt inte ett av dem – gissa vilket! (Det är ett par andra som hänger i städgarderoben.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor