Att vårda sina plantor!

Såg nyligen en sån här växt i en offentlig byggnad. Men den såg inte ut så här! Den var mer som en pinne, med några få – en del halvvissna – blad på. Den stod dessutom på en ganska lång (någon typ av) fönsterbräda med bara ett par andra växter på. Så det blev ganska markant hur dåligt den mådde.

Förmodligen stod den i drag. Jag vet – för då och då försöker jag placera våra i fönster med drag. Och då närmar de sig raskt "pinnstadiet". Men så snart jag tar bort dem från draget, och ger dem en bättre miljö, så frodas de och växer på nytt igen. Vi har flera stycken och det som syns på bilden är bara en del av ett par av dem. 

Tänk ändå vad bättre ljus, en skyddad växtplats och god omvårdnad kan göra! Kanske är det så också med oss människor. Vi är som plantor, som behöver "en bra växtmiljö", för att utvecklas och må bra. En del av oss tål mer, en del mindre om vi tvingas leva där det är "dragigt och kallt".  Men grundförutsättningarna för att vi ska må bra är ändå desamma.

Gummiplanta har jag förresten hört att växten heter. Det är möjligt att det stämmer! 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor