Att växa utan diskmedel

Små kliviaplantor på tillväxt…

När jag först upptäckte frökapslarna så googlade jag efter planteringsråd. Där stod det bland annat att man skulle tvätta fröna i Yes diskmedel. Hoppade faktiskt över det. Tänkte att när de växer vilt i naturen, så går ju ingen och häller ut Yes, och de växer ändå.

Men det förstås – de har kanske bättre jordmån där än i mina små krukor. Men se – de växer ändå! Fast jag måste medge att det går sakta. Funderar på att de ska få lite jord mera jord och större krukor…

Och om jag ska bry mig om att plantera dessa också? Fast de får nog "mogna lite till". De andra var så vackert brandgula då jag upptäckte dem och plockade ner dem.

Sen undrar jag lite också – vad ska jag ha så mycket små kliviaplantor till? Och om de växer och blir stora som moderplantan? Det kommer ju sidoskott också? Då kan det nästan bli problem.

Nåja, det får bli en senare fråga. Just nu är glädjen att se dem växa till. Om än det går sakta – och utan diskmedel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor