En klok teolog!

Lyssnade igår på en teologie doktor!

Han berättade att när han började skolan (för ganska så länge sen nu) så försökte lärarna förklara undret med när Jesus gick på vattnet. Vattnet var så grunt, sa man, så Jesus vadade bara. Det tyckte den lille skolpojken, numera teolog och doktor, var lite konstigt! Hur klarade man av att ro i det grunda vattnet. Och Petrus då – den lärjungen som sjönk efter ett tag när han gått där på vattnet, Jesus till mötes. Var det ett hål som han sjönk ner i?

Lite högre upp i klasserna, tror det var på mellanstadiet, kom en annan lärare med en annan förklaring. Det var is som Jesus gick på! Men det fick teologen i vardande inte heller att gå ihop! Hur i all sina dar bar man sig åt för att ro på isen?

Han tyckte det var enklare att tro på Bibeltexten som det står! Att Jesus faktiskt gick på vattnet. Och det fortsatte han tro (på resten av Bibeln också)  – även genom sina teologistudier, när man sa till honom – "vänta tills du blir kand.., tills du blir lic… och så vidare… Hela vägen upp! Och så till slut när han doktorerat sa man "Du är inte klok"!

När jag hörde hans excellenta föreläsningar igår tyckte jag faktisk att han verkade ganska klok. Mycket klok till och med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor