Konsten att få en minimal villaträdgård att se ut som en skogsbacke…

En del har så fina rabatter i sina trädgårdar! Det tycker jag också är fint! Men några sådana har inte vi. Vår trädgård är mera på temat "Konsten att få en minimal villaträdgård att se ut som en skogsbacke…" I lite lagom vildvuxen stil!

Just nu har exempelvis den skira ormbunken vecklat ut sig så fint. Mitt ibland de liljokonvaljeblad som börjar ta över lite föör mycket. Jodå, det finns några blommor också – alldeles för få tyvärr. (Vad beror sånt på?)

Sen växer det små violer lite varstans, prästkragarna är på väg tillsammans med smörblommor som många ser som ogräs, då de lätt revar revar sig lite mycket. Bara för att nämna något av vad som händer just nu. Vit- och blåsippor är förstås utvissnade redan – de förmedlade annars intrycket av just småländsk skogsbacke…

Fast nå´n direkt backe har vi inte. Förutom en liten kulle, som vi gjort själva, är vår mini-trädgård ganska platt. Den kullen ska vi förresten snart gräva om. Den var lite tänkt som ett slags stenparti, men har fått lite väl mycket prägel av vildvuxenhet – den också!

Men jag gillar mossfloxen och tänker ta den tillvara, för hur vi nu kommer att plantera framöver…

Den tillhör den odlade blomsterdelen. Förr jodå, vi har odlade växter också.

Men jordgubbsrevorna som smög sig med några andra växter vi flyttade hit – de börjar mer och mer likna smultronplantor. Jag har försökt att få bort dem, men det känns som de bara blir flera. Så – för tillfället har jag gett upp om dem och låter dem gå in skogsbackestilen. Det passar ju faktiskt ganska bra!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor