Tankar kring en uppblåsbar badkudde…

Vad är en Happy day?
Att det regnar i midsommar? Eller att det inte regnar? Eller en uppblåsbar kudde vid badet – en solig dag då förslagsvis! Själv tycker jag dock inte om att sola. Däremot om att simma. Spelar inte så stor roll egentligen om det då är sol, regn eller mulet. Fast oftast blir det som inte av om det regnar.
Som barn brukade vi ta på oss baddräkterna då det regnade, och gå ut och leka att vi badade. Hur vi nu hann det, mellan alla gånger vi badade. För lite så är det – att det är det man minns av sommarloven, det är att man badade. Minst en gång om dagen! För min del var det i småländsk insjö, intill vass och näckrosor, där kommunen lagt ut badbrygga och ordnat allmänt badplats. Den finns kvar än idag, enligt utsago, i Mörtfors – om nu någon vet var det ligger. 
Här i Umeå måste man ”ta sig” till badet med bil – åtmisntone från där vi bor. Tillsammans med vuxenlivets ”allt som ska göras” blir det strax lite krångligare, och det blir inte av varendaste sommardag. Inte ens under varma dagar. Favoritplatser häruppe är annars Kyrkstugan och Bettnessand. Mellan Mörtfors och nu har det funnitss mycket av både insjö och hav. Vättern inte att förglömma – den var lite nå´nstans mittimellan. Kände det som, i varje fall de dagar vågorna gick höga. Och det gjorde de ibland – riktigt höga!
Men vad är då en Happy Day? Kan nog var minst 1000 olika slags dagar – och väldigt individuellt! Och särskilt mycket med en uppblåsbar badkudde, tror jag inte det har att göra. Inte heller om det regnar eller inte i midsommar! Eller dito någon annan dag heller.
En lycklig dag är så mycket mer än så! Och bara var och en av oss vet svaret!

IMG_2736IMG_2730

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor