Att fästa sig vid…

Vissa saker fäster man sig bara för – så där!

Som det här fossila avtrycket av en gastropod jag hittade en gång vid Grogarns huvud på Gotlands östkust! Nu hittade vi många fler gastropoder än så vid det tillfället – eller snäckor som man säger på svenska. Och så har vi hittat många fler gastropoder, på andra platser vid andra tillfällen. Både före och efter, såväl på Gotland som en massa andra platser.

Och visst finns det många fler fossila snäckor, än den här, som jag tycker om. Men just den här fäste jag mig för. Så pass mycket att jag brukar låta låta den ha en plats mellan växterna i ett fönster. Fast just på det här fotot råkade den ligga på en virkad duk på en liten stol i närheten av fönstret. Jag la ifrån mig den där när jag planterade om växterna och städade upp i fönstret. Och nog kan jag hålla med om att det ser ut som en liten lustig kombination. Men egentligen – varför inte?

Sen gillar jag också den här trilobiten! Men inte för att den är särskilt fin eller så. Utan för att det var den första trilobiten jag hittade av alla trilobiter som jag hittat. Det var dessutom på mitt första Gotlands-besök! Det finns så många anledningar till att tycka om!

IMG_2765   IMG_0955

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor