I läsandets nu!

Lyssnade på Gomorron världen idag! Brukar ofta göra det på söndagsmornarna! Där fastnade jag för begreppet ”i läsandets nu”! Det var deras krönikör Nina Björk som sa att hon gillade bäst av att njuta av läsandet där man är. Istället för att bara läsa på för att man vill veta hur det ska bli. Som det typ är i deckare, eller liknande böcker. Hon menade att det visst kan vara spännande, men då man läst färdigt har man inte så mycket kvar.

Tänkte på att det kan vara likadant med att leva. Att vi ofta ”lever på” och vill se ”hur det blir”. Men att ”levandets nu” kan vara värt så mycket mera. Är det inte också de stunderna man minns bäst när man ser tillbaka? Kanske minns man bäst de böckerna också, när man varit ”i läsandets nu” – Det har jag faktiskt inte tänkt på! 

Fast när det är riktigt spännande kan man för all del vara ganska absorberad av nuet – också! Det finns alltid så många infallsvinklar på saker och ting. Men jag fastnade för uttrycket ”i läsandets nu” och tar det med mig! Jag tyckte det var så fint!

IMG_2936 IMG_1067

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Ett mycket intressant resonemang som jag verkligen kan hålla med om. Ibland väntar jag med att börja läsa en bok tills det ’rätta’ tillfället kommer och ibland kan jag låta en bok jag håller på och läser ligga, tills det ’rätta’ ögonblicket kommer för att läsa slutet. När jag är ute och reser kan jag ta med vilken pocketbok som helst, för jag ska ju bara läsa den för att fördriva tiden…
    Ha en bra vecka!

    • Gunnel Molén (inläggsförfattare)

      Ja, visst är det så! Har själv en hel bunt böcker på gång samtidigt, oftast av väldigt olika karaktärer. Önskar dig också en riktigt bra vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor