Rullstensåsarnas förlovade land…

Att resa i rullstensåsarnas förlovade land.. Det är lite så det det känns så när man reser på vägarna runt Umeå – Eller egentligen mycket! Som när man åker upp mot Botsmark. Botsmark, ja – det är här det finns – Sveriges största flyttblock, Botmarksblocket! Och visst är det stort! Riktigt, riktigt stort…  IMG_3285 Jodå, jag har varit här förut, men det var ett tag sen. Och det jag hade glömt var att det finns så många stora block runtomkring det största, mest berömda…                    IMG_3277 IMG_3292IMG_3275       Och att det nästan ser ut som en liten grotta just under berget… IMG_3282 IMG_3281    Kom inte heller ihåg att Sävarån flyter så fint på andra sidan vägen…  IMG_3294 IMG_3283      Eller skogen runtomkring, där lingonen vid vårt besök igår lyste vackert röda, och en vacker skalbagge kilade förbi på den upptrampade stigen upp mot flyttblocken… IMG_3286 IMG_3290

Ja, sen for vi vidare för att kolla in lite mer istidsgeologi… Det är lätt att studera sådan i Västerbotten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor